6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

ÇKS belgesi istenmeyecek

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO), daha önceden hububat alımlarında çiftçilerden istenilen Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi istemeyecek.


Tarım Bakanlığı ve TMO arasında oluşturulan on line bağlantı yoluyla, üretici bilgileri TMO alım programına aktarıldı. Üretici bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılması ile hububat alım zamanında çiftçiler uzun kuyruklar oluşturmaktan kurtuldu. TMO Adıyaman Ajans Amiri Abuzer Pozan, halk eğitim merkezinde muhtarlara ÇKS ve ATM kartları hakkında bilgi verdi.


TMO Ajans Amiri Abuzer Pozan, çiftçilerin bilgilerini güncellemesi gerektiğini kaydederek, "Alım döneminde ÇKS bilgi girişinde yığılma olmaması, tüm bilgilere rahatlıkla ulaşılabilmesi ve sistemin sağlıklı işleyebilmesi için üreticilerimizin hasat döneminden önce, güncel bilgilerini Tarım Bakanlığı kayıtlarına yaptırmaları gerekiyor. Bilgi güncelleme işleminin hasat döneminden önce yapılması çok önemlidir. Çiftçilerimizin, ÇKS bilgilerinin sisteme aktarılmasının yanı sıra, TMO'ya ürün teslim edebilmeleri ve satmış oldukları ürün bedellerinin aktarılması için Ziraat Bankası, Akbank, Yapı ve Kredi Bankası, Halkbank, Garanti Bankası, Denizbank veya Oyakbank şubelerinden birinde Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Hesabının açtırılması gerekiyor. TMO'ya ürün teslim edecek çiftcilerin bu ATM kartlarını yanlarında getirmeleri gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 13:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalçın yenen IP: 88.231.140.xxx Tarih : 1.12.2007 12:43:49

allah sızden razı olsun. son zamanlarda bayağı burokrası engellerı kaldırmakla beraber bız çifçilerin sık sık bilgilendirilmesinde yardımcı olan sayın ajans müdürümüze teşekkkür ederim? inşaallah hubbatlarımız bereketli olur ? saygılaımla yalçın yenen adıyaman