1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Çocuk Hastanesi kalitesini yeniledi

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, üç yılda bir yenilenen ISO-9001-2000 kalite belgesini ikinci kez yeniledi.

TSE Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen baş tetkikçi ve tetkikçiler, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ISO-9001-2000 kalite belgesinin yenilenmesine karar verdi. Kalite standartları uygulamasında Türkiye çapında öncü hastanelerden birisi olan Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri arasında Türkiye'de ilk kez ISO-9001-2000 belgesini alan hastane olarak kayıtlara geçti. 2002 yılında aldığı kalite belgesini her yıl denetimini en iyi şekilde gerçekleştiren hastane, üç yılda bir yapılan belge yenilemeyi de başarıyla gerçekleştirdi.

Personel, cihazlar, hasta ve hasta yakınlarının yanı sıra tüm idari ve tıbbi hizmetlerin titizlikle bu denetimden geçtiği belirten Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Zülfikar Işık, "Beş gün süren denetimler sonucunda hastanemizin kalite standartlarını başarılı bir şekilde uygulandığı görülmüştür. Kalite belgesinin yenilenmesi yönünde karar verilmesi bizleri hastane olarak mutlu etti. Bu başarının elde edilmesinden dolayı en alt birimde çalışan temizlik personelinden en üst düzeydeki yöneticilere kadar bütün personelin payı vardır. Hastanemizden hizmet alan hasta ve yakınları ile hizmet sunan sağlık personelinin memnuniyetini en üst düzeyde tutmak gayesindeyiz. Çağın gereklerine uygun kaliteli sağlık hizmetinin sunulması olan kalite sistemi kurumumuza çok şey kazandırılmıştır. Kalite hedefleri hastane stratejisinde pusula rolü oynamaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?