7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

'Çocuk parası' izdihamı

(ÖZEL HABER) SOĞUK HAVADA 'ÇOCUK PARASI' İZDİHAMI

Adıyaman'da kadınlar, devletin vermiş olduğu çocuk parasını alabilmek için sabah saatlerinde soğuk havaya rağmen metrelerce uzunluktaki kuyrukta sıra bekledi.

'Aile ve Çocuk Yardımları Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile Sosyal Yardımlaşma daireleri tarafından annelere verilen çocuk maaşlarını alabilmek için sabah saatlerinde sıraya giren kadınlar, izdihama neden oldu. PTT Bahçelievler şubesi önünde soğuk havaya rağmen metrelerce uzunluktaki sıraya giren kadınlar, soğuk havanın yanı sıra, sıra bekledikleri alanların çamurlu olmasından yakındı. PTT şubesi önünde çocuk parasına daha erken alabilmek için mücadele eden kadınlar, adeta birbirlerini ezdi. İçeri girebilmek için birbirlerini itip-kalkan bazı kadınların sıraya bebekleriyle birlikte girmesi dikkat çekti.

İki görevli memur ile yüzlerce kadına maaş vermek için çalışan PTT Bahçelievler şubesinde yaşanan izdiham çevredeki vatandaşları hayrete düşürdü. Saatlerdir yağmur altında beklediklerini söyleyen kadınlar, 'Bu rezilliği her zaman yaşıyoruz' diyerek isyan etti. Çocuk maaşını alabilmek için köyden geldiğini söyleyen Fatma Özer, verilen para ile ailenin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirtti. 7 çocuğu bulunan ve çocukları için çaresizce soğukta beklediğini dile getiren Latife Gülmez, soğuktan etkilendiklerini ve bu durumu her 3 ayda bir yaşadıklarını kaydetti.

Kocasının evde sıcak odada oturduğunu esprili bir şekilde söyleyen bir kadın ise, "İş yok, güç yok. Kocam evde sıcak odada otururken biz kuyruktayız. 50 TL alacağız. Soğukta bekliyoruz, soğukta beklediğimiz içinde çok mutluyuz, ayaklarımız donuyor. Demir gibiyiz artık bu duruma alıştık" dedi.

Soğuk havanın yanı sıra ayaklarının sular içinde kaldığını ve pislik içerisinde sıra beklediklerini vurgulayan Zeliha Güneş, kadınlara otomatik ödemeli bir aylık bağlanmasını önerdi. Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü, "40-50 TL içi sıradayız. 4 çocuğum var. Soğukta, pisliğin içinde artık dayanamıyoruz. Çocuklarım için dayanmaya çalışıyorum. Kadınlara bir aylık bağlansa daha iyi olur. Sıraya girmekten bıktık. Kocam inşaat işçisi akşama kadar iş arıyor. Millet hep aç, aç olmasa neden beklesin bu soğukta."

 

Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden alınan bilgiye göre, yağışların devam ettiği Adıyaman'da havanın bugün 2 derece olduğu öğrenildi.

(ÖZEL HABER) SOĞUK HAVADA 'ÇOCUK PARASI' İZDİHAMI
(ÖZEL HABER) SOĞUK HAVADA 'ÇOCUK PARASI' İZDİHAMI
(ÖZEL HABER) SOĞUK HAVADA 'ÇOCUK PARASI' İZDİHAMI
(ÖZEL HABER) SOĞUK HAVADA 'ÇOCUK PARASI' İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 17:41:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 12:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?