6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Çocuk psikiyatrisi uzmanı iş başı yaptı

ADIYAMAN'IN İLK ÇOCUK RUH SAĞLIĞI HASTALIKLARI UZMANI GÖREVE BAŞLADI

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne atanan Adıyaman'ın ilk Çocuk Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı hasta kabulüne başladı.

Çocukların ruh sağlığıyla yakından ilgilenecek olan Uzm. Doktor Canan Yusufoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte dışarıya sevklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Psikolojik sorunlar yaşayan çocuklar daha önce Adana ve Ankara'ya sevk edilirken, artık Adıyaman'da bu hastalığın tedavisi yapılabilecek. Türkiye genelinde az sayıda Çocuk Ruh Sağlığı Hastalıkları uzmanının bulunduğu öğrenilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde; Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya da bu branşta uzman 1'er doktorun görev yaptığı öğrenildi.

0-18 yaş arası Ruh Sağlığı Hastalarına yönelik çalıştığını dile getiren Uzm. Dr. Yusufoğlu, Adıyaman'ın ilk görev yeri olduğunu vurgulayarak, "Hiperaktif çocuklar, arkadaşları ile sorun yaşayan, zeka yeteneği kısa ve kişiliğini belli edemeyen, gece yatamayan, davranış bozukluğu bulunan çocuklara bakmaktayım. Türkiye de halen birçok ilde bulunmayan çocuk ruh sağlığı hastalıkları uzmanının şuan burada bulunmasının Adıyaman için bir şans olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

ADIYAMAN'IN İLK ÇOCUK RUH SAĞLIĞI HASTALIKLARI UZMANI GÖREVE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 14:23:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 22:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?