6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Çocuklara genel af talebi

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ'NDEN ÇOCUKLARA GENEL AF İSTEĞİ

GAP Gazeteciler Birliği tarafından yapılan Nisan ayı yönetim kurulu toplantısında, çocuk suçlular için hükümete genel af çağrısında bulunuldu.

Cemiyet binasında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, hükümlü çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda unutulmaması gerektiğini ifade ederek, çocuklara yönelik genel af çalışmasının yürütülmesi gerektiğini dile getirdiler. Yönetim kurulu toplantısı sonrasında açıklamada bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, çocuk suçlularında topluma kazandırılma çalışmalarının ülkenin menfaatine olacağını söyledi.

Kıymaz, "Reşit olmayan çocukların suça bulaşmış olması bir talihsizliktir. Yani henüz karar vermeye muktedir olmayan çocukların suçlu kabul edilmeleri bile doğru değildir. Aslında bu çocuklar suç işlemişlerse toplum burada birinci derecede suçludur. Suçu toplum hazırlar, fertte işler. Yönetim kurulu toplantımızda arkadaşlarımız yeni anayasaya, çocuk suçlulara yönelik TBMM'ye getirilmesi planlanan çalışmalara ek olarak bir af ihtiyacı da seslendirildi. Özellikle tutukevlerinde bulunan çocukların suça olan

meyilleri ve iyi halleri göz önüne alınarak cezalarının bir bölümünü iyi halli yatmış, ıslah olmuş çocuklarımızın daha uzun süre cezaevlerinde kalmalarında bir kamu yararı olmadığı kanaatindeyiz. Yönetim kurulumuz düşüncesini bu doğrultuda beyan etmiş ve genel af çıkarılması yönünde iktidar ve muhalefetin yanı sıra yargı erkininde barolarında görüşlerinin alınarak bir çalışma yapılmasında yarar olduğu kanaatindeyiz" dedi.

Zeynal Abidin Kıymaz, sivil Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak ise, "82 Darbe Anayasasının Türkiye demokrasisinin bir ayıbıdır. Sivil Anayasa meselesine bütün partilerin görüşlerin grupların katkı sağlaması, siyaset üstü olarak bu meselenin değerlendirilmesi ve bu konuda siyasi rant düşünülmemesi gerekmektedir. Bütün siyasi partiler ve ilgili diğer bütün kesimlerce yeni bir sivil Anayasaya ihtiyaç duyulduğu deklare edilmiş olmasına rağmen, bugün içeriğine bile bakılmaksızın Anayasaya 'Hayır' oyu

verileceğini belirten siyasi parti temsilcilerini esefle izliyoruz. Hazırlığı yapılan Anayasa değişiklik çalışmalarının belki eksiği, yanlışı olabilir. Muhalefet edenlere düşün görev bu eksiklikleri tamamlamak ve yanlışlıkların düzeltilmesini tavsiye etmektir. Hepten karşı çıkmak klasik muhalefet yapma alışkanlığından başka bir şey değildir. Muhalefet mecliste düşüncelerini beyan etmeli, önergeleri ile katkı sunmalı hangi maddeye hangi gerekçelerle karşı çıktığını halka anlatmalı vekillere sunmalıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:22:04
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 01:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?