1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Coşku dolu 19 Mayıs

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalar Adıyaman'da renkli görüntülere sahne oldu.

Valilik önünde düzenlenen çelenk töreninden sonra etkinlikler Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salik, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tören aracıyla halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban törenlerde yaptığı konuşmada, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini belirterek, "19 Mayıs sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içersinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir" dedi.

Öğrenciler günün anlam ve önemini ilişkin konuşmalar ve şiirler okundu. Emniyet Müdürlüğü motorlu yunus ekipleri tarafından tören geçişi yapılırken, halk oyunları gösterileri yapıldı. Törende öğrenci grupları tarafından renkli gösteriler sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 13:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?