6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Cuma'yı fırsat bilen hırsız kuyumcuyu soydu

Adıyaman'da kuyumcunun cuma namazına gitmesini fırsat bilen soyguncu, dükkanda bulunan yaklaşık 2 kilogram altın, 3 bin YTL para ve 1 silahı alarak kayıplara karıştı.


Edinilen bilgiye göre hırsızlık olayı, Köroğlu Kuyumculuk'ta meydana geldi. İş yeri sahibi Bekir Güneş, dükkanının kepenklerinden bir tanesini indirerek cuma namazına gitti.

Dükkandaki 2 kepenkten birinin açık olduğunu gören soyguncu, indirilen kepengi yerinden çıkartarak içeri girdi. Soyguncu, vitrinde bulunun yaklaşık 2 kilogram bilezik, dükkan sahibinin kardeşi Kadir Güneş'e ait çanta içersindeki 3 bin YTL para ve Canik C-55 marka ruhsatlı silahı alarak kayıplara karıştı.


Kuyumcuların bulunduğu cadde üzerindeki esnafın cuma namazında olmasından dolayı hırsızlık olayını kimse görmedi. İş yeri sahibi Bekir Güneş namaz sonrası dükkanına geldiğinde kepenginin yerinden çıkartılmış olduğunu görünce polise haber verdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek parmak izi çalışmasına başladı.


Bu arada kuyumcu dükkanında güvenlik kamerasının olmamasının hırsızın kimliğinin tespitini güçleştirdiği belirtilirken, polis şüphelenilen bir kişiyi gördüklerini iddia eden vatandaşların verdikleri eşkal doğrultusunda şahsın yakalanması için çalışmalara başladı.


İş yeri sahibi Bekir Güneş, "Cuma namazına gitmek için kepenklerden birini kapattım. İç kapı açıktı. Soyguncu indirdiğim kepengi yerinden çıkartarak içeri girmiş. Ağabeyimin bitişikte dükkanı var. Onlar da kimseyi fark etmemiş" şeklinde konuştu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 18:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adıyamanlı fatih IP: 88.242.111.xxx Tarih : 10.09.2007 19:35:56

öncelikle geçmiş olsun Allah sabır versin mal sahibine, gerçekten zor bir durum. Kızmasın ama tedbirini hiç almamış ya hiç kuyumcu dükkanın da kamera olmaz mı? bu kadar malın var tedbir hiç yok, kapıyı bile açık bırakmışsın... öncelikle bir sey hakkında rahat etmek istiyorsak öncelikle gerekli olan güvenliği aldıktan sonra, gerekeni Allah a tevekkül edilir. bir şey olsa bile ya ben gerekeni yapmıştım ne yapabilirim olmuş bir defa der en azından vicdanen rahat oluruz. Umarım hırsız bir an önce yakalanır Çok geçmiş olsun..