6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Cuntacıların zihniyeti kaybetti!

REFERANDUMUN ARDINDAN

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı, 12 Eylül'de yapılan referandumun ardından parti binasında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığı, Belediye Başkanı ve AK Parti Adıyaman milletvekillerinin katılımı ile teşekkür toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın ve Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Güzel ile çok sayıda partili katıldı. Adıyaman'ın Türkiye genelinde en çok katılımın sağlandığı illerin başında geldiğinin vurgulandığı toplantıda

yine Adıyaman'ın referandumda katılıma oranla en çok 'evet' oyu kullanan üç ilden biri olduğunun altı çizildi.

Seçim sonrası bazı maddeleri değişen anayasanın hayırlı olmasını dileyen konuşmacılar, zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisinin referandum öncesinde sık sık dile getirdiği 'hayır'lı olsun' ibaresinin üzerinde durarak, espri yaptı.

Toplantıda açılış konuşmasını İl Başkanı Yaşar Güleş yaptı. Güleş, 12 Eylülde yapılan halk oylamasının ardından çıkan sonuca göre sivil anayasanın önünün açıldığına işaret etti. Referandum çalışmaları kapsamında Adıyaman'da yapılan çalışmalarda ki eksikliklerin sorumluluğunu üstlenen İl Başkanı Güleş, "Ortada bir başarı da varsa bu halkın başarısıdır" dedi.

Türk milletinin kendi anayasasına sahip çıktığını dile getiren Güleş şöyle konuştu:

"Tam demokrasiye geçmek için herkes elinden geleni yaptı. İl yönetimi olarak bu seçimde AK Partiye gönül vermiş herkese teşekkür ederim. Seçim günü herkes üzerine düşen görevi yerine getirdi. Türk halkı bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunu gösterdi."

Zafer Türk milletinindir diyen Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri Hüsrev Kutlu:"Bundan sonra demokraside geriye gitmek yok. Bu tablodan sonra zafer sarhoşluğuna düşmememiz lazım. Aksine daha çok çalışmamız gerek. Türkiye'yi yarınlara taşırken biraz daha ter dökeceğiz. Seçmen bize siz çalışın biz oy verelim mesajını verdi" dedi.

Milletvekili Ahmet Aydın'da 12 Eylül'ün sıradan bir gün olmadığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye tarihi bir gün yaşadı. İlk kez millet kendi hazırladığı anayasaya evet dedi. Bu anayasa gelecek iktidarlar içinde önemli. Kim iktidar olursa olsun artık asıl iktidar millet olacak. Güç millette olacak. Evetçiler, hayırcılar ve boykotcular; hepsi kazandı bu seçimde. Artık bu ülkede kimse fişlenmeyecek. Bu seçimde şahıslar değil, bazı zihniyetler kaybetti. Cuntacıların zihniyeti kaybetti. Artık herkes birinci sınıf vatandaş oldu. Yargı artık siyaset yapamayacak."

Salondaki herkesi tarihi bilgileri ile duygulandıran Vekil Mehmet Erdoğan ise, "Siyaset; sorunları tespit ederek, çözme sanatıdır. Cumhuriyeti ağır bedeller ödeyecek kurduk. 2002 yılında yanlış yapanlara dur diyen Türk milletinin 8 yıldır teveccühünü gördük. Türk milleti, muasır medeniyetlere ulaşmış ülkelerin insanlarıyla aynı haklara sahip olmalıydı. Bizde bu yönde çalıştık. Hizmetlerimiz ülkenin her tarafını kapladı. 12 Eylül herhangi bir gün değildi. Aziz milletimizin tarihinde en önemli günlerinden biriydi. Gelecek nesilleri atalarımızın eline sağlık diyecek. Çanakkale'de yatan şehitlerimiz, mirasınıza sahip çıktınız diyecek. Biz ekmeksiz yaşarız ama hürriyetsiz yaşayamayız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, "Milletimiz üçüncü kez referandumu oyladı. Daha önceki 1961 ve 1982 anayasaları cuntacılar tarafından hazırlanmıştı. Halk bu oylamalarda kendi tecellisini ortaya koyamadı. Bu seçimde milletimiz kendi iradesini ortaya koydu. Özgür iradeyle milletimiz tercihini evetten yana kullandı. Biz dünü geçtik artık yarına bakıyoruz. Hayır diyenlerde boykot edenlerde bizim kardeşimiz. Adıyaman katılımda ve evet oylamasında rekora gitti. Başımız göklerde olmadan çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin de, "Biz her an seçime hazırız. Adıyaman halkı referandumda bize güven verdi. Bu nedenle Adıyaman halkına ve referandumda özveriyle çalışan herkese teşekkür ederim. Anayasa paketleri sadece AK Parti mitinglerinde açıklığa kavuştu. Halkımız bize inandı ve tercihini yaptı" dedi.

Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş da, "Daha fazla demokrasi için emeği geçenlere teşekkür ediyor, yeni anayasa paketinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Gençlik Kollar Başkanı Mustafa Güzel ise, AK gençlerin demokrasi elçileri projesi ile referandum öncesinde yoğun bir şekilde çalıştığına dikkat çekerek, referandum sonucunun en fazla gençlere katkı sağladığını ifade etti.

REFERANDUMUN ARDINDAN
REFERANDUMUN ARDINDAN
REFERANDUMUN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 10:45:04
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 17:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?