1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Dağ yolunun ihalesi iptal oldu

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'nın ihale edilen yolu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdi.

Nemrut Dağı'na ulaşım mesafesini önemli ölçüde kısaltacak olan Nemrut Dağı ile Arsemia Ören Yeri arasında kalan yolun ihalesi iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık bir ay önce 2 milyon TL ödenek ayrılarak ihale edilen Nemrut Dağı-Arsemia Ören Yeri arasındaki yol, Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün müdahalesiyle iptal edildi.

İhalenin iptal edilmesine turistik işletme sahipleri tepki gösterirken, yetkililer ise sorunun çözülmesi için girişimlerde bulundu. Nemrut Dağı'na tur düzenleyen turizmciler, 104 kilometrelik yolun 77 kilometreye düşeceğini ve yolun daha güzel olacağını belirterek, yolun ihalesinin yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Turizmciler, Nemrut Dağı-Arsemia Ören Yeri arasındaki yolun 9 metre genişliğinde olacağı ve gelen turistlerin dik rampalar ile sarp yokuşları kullanmadan Nemrut Dağı'nı ziyaret edebileceği gerekçesiyle ihalenin yapılmasını istiyor.

Yetkililer, Çevre Orman Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün ihaleyi, milli park alanı olduğu için yeni yol yapılamayacağı gerekçesiyle iptal ettiğini belirtiyor. Yetkililer ayrıca, yolun yeni olmadığı, eski yolun bakım ve onarımdan geçirildiğe dikkat çekiyorlar.

Vali Ramazan Sodan, ihalenin iptal edilmesinin ardından bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek, Çevre Orman Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden bir heyetin önümüzdeki günlerde Adıyaman'a gelerek belirtilen yolda incelemede bulunacaklarını dile getirdi. Vali Sodan, heyetin incelemesinin ardından konunun açıklığa kavuşacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 17:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?