1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Dağda mahsur kalan şahıs kurtarıldı

Ormanla kaplı Ali Dağı'nda gezerken dik yamaçta mahsur kalan şahıs, saatler sonra cep telefonu yardımıyla bulundu.

Uzun süre İtalya'da yaşayan ve memleketi Adıyaman'a dönen Rıfat Can isimli vatandaş, Ali Dağı'nda bulunan Mahmut Ensari Türbesi'ni ziyaret etmek ve dolaşmak için dağa çıktı.

Ormanla kaplı dağlık alanda bir süre ilerleyen şahıs, dik yamaçtan oluşan tepelerden kayarak aşağıya doğru ilerledi.

İlerlerken birkaç defa kaydığı için korkan şahıs, tepede bulunan kayalıklardan daha ileriye gidemedi. Kayalıkların bulunduğu yerde mahsur kalan ve hiçbir yöne doğru ilerleyemeyen şahıs, kardeşi Zeki Can'ı cep telefonu ile arayarak yerini tarif etti. Zeki can itfaiye, sağlık ve sivil savunma ekiplerine bilgi vererek ekiplerle birlikte Ali Dağı'na geldi.

Geniş ormanlık alan üzerinde cep telefonuyla sürekli irtibat kurulan şahıs, saatlerce arandı. Can'dan cep telefonuyla sürekli yerini tarif etmesini isteyen ekipler, zaman zaman bağırarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Uzun süren arama çalışmalarının sonunda şahsın yeri tespit edildi. Ekipler hızlı bir şekilde Can'ın bulunduğu yere ulaştı. Rıfat Can kendisini kurtarmaya gelen sivil savunma görevlisini öperek memnuniyetini dile getirdi. Korktuğu için kayalık kısımdan inmeye çekinen şahsı görevliler ellerinden tutarak indirdi.

Sağlık durumu iyi olan ve vücudunda herhangi bir yara izi olmayan Rıfat Can, sağlık ekipleri tarafından ambulansta muayene edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 10:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?