1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Damdan düşme vakaları arttı

Sıcakların artmasıyla birlikte damdan düşenlerin sayısında artış yaşanmaya başladı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi yapılan araştırmalar sonucunda trafik kazalarından sonra en fazla ölüm, damdan düşmeler sonucu meydana geliyor.

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Kaplam, sıcakların gölgede 40 dereceyi bulduğu Adıyaman'da vatandaşların rahat bir uyku için damda yatmayı tercih ettiğini söyledi.

Rahat bir uykuyu damda arayan vatandaşların herhangi bir tedbir almadıklarını belirten Kaplan, düşmelerin tedbirsizlikten kaynaklandığını kaydetti. Ayrıca Kaplan, damdan düşenlerin yaş ortalamasının 18'in altında olduğunu açıkladı.

2008 ve 2009 Haziran aylarında meydana gelen damdan düşme oranlarını açıklayan Kaplan, "2008 yılının Haziran ayında 100'ü bulan damdan düşme vakaları, 2009'un Haziran ayında 140 olmuştur. Düşmeler sonucunda vücutlarının değişik yerlerinden yaralanan vatandaşlar, hastanelerin beyin cerrahi ve ortopedi servislerinde tedavi görüyor. Tedavi görenlerin kimisi hayati tehlikeyi atlatırken, kimisi ise hayatını kaybediyor" dedi.

Bölgede yaşayan sosyo-ekonomik yapısı düşük insanların hava sıcaklıklarının üst seviyeye yükselmesinden dolayı evlerinin damlarında yattıklarını dile getiren Kaplan, bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 14:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?