6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Darbecilere bir suç duyurusu daha

12 EYLÜL DARBECİLERİNE BİR SUÇ DUYURUSUNDA ADIYAMAN'DAN

Adıyaman'da 12 Eylül mağduru bir iş adamı, başta dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren olmak üzere 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan halk oylamasının sonucuna göre darbecilere yargı yolunun açıldığını duyan 12 Eylül mağdurları, darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunmaya başladı. Türkiye genelinde onlarca kişi çeşitli adliyelere şikayet dilekçelerini sunarken, Adıyaman'a ilk şikayet dilekçesi 12 Eylülde işkenceye maruz kalan ve mağdur edilen bir iş adamından geldi.

İş adamı Ramazan Ferhat Vural, sabah saatlerinde şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığına vermek üzere Adıyaman adliyesine geldi. Darbe yapmak, anayasayı değiştirmek, hükümeti yıkmak, sistemli bir şekilde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek, kasten yaralamak, işkence yapmak, eziyet etmek, hürriyetten yoksun bırakmak ve cinsel saldırıda bulunmak iddialarından dolayı suç duyurusunda bulunan Vural, "Bugün 12 Eylül darbesinin 30. yıl dönümü. 2 Eylül 2010 tarihinde darbecilerden hesap sorulması için

anayasa maddesini referandumda oyladık. Halk oylamasının sonucunda darbecilere yargı yolu açıldı. Bende darbe yılında mağdur edilmiş bir birey olarak bugün darbecilerinden hesap sormak için suç duyurusunda bulundum. 12 Eylülde 3 ay pirin palasta, 4 yıla yakında Adıyaman ve benzeri cezaevlerinde işkence gördüm" dedi.

Darbe yıllarından öğrenci olduğunu ve yapılan işkencelerle hayatının karartıldığını savunan işadamı Ramazan Ferhat Vural, referandumda sandık başına giderken darbe yıllarında yaşadıklarının gözünün önünden bir film şeridi gibi geçtiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Darbenin yaşandığı yıllarda öğrenciydim. Ömrümüzün baharı geçti işkencelerden, cezaevlerinde geleceğimiz karartıldı. Cezaevlerinden çıktıktan sonra da toplumdan dışlandık. Yıllarca takip edildik, yıllarca bir tıkırtı sesi geldiği zaman polis geliyor korkusu ve o psikoloji ile yaşadık. Sandığa gittiğimiz zaman bu yaşadıklarımız bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti ve evet dedik. Sadece bu işkencecilerden hesap sorulması için evet dedik. Yarın yine bu seçim olsa yine evet diyeceğiz" diye konuştu.

"İŞKENCECİLERDE ZAMAN AŞIMI OLAMAZ"

Vural, zaman aşımı ile ilgili de şunları söyledi:"Zaman aşımı olacağını sanmıyorum. Çünkü işkencelerde ve işkencecilerde zaman aşımı diye bir şey söz konusu olmaz ve olamaz. Aradan 30 yıllık gibi bir süre geçmiş olabilir fakat adaletin yerini bulması için hukuka güveniyoruz ve hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Adaletin yerini bularak bu darbecilerden hesap sorulacağına inanıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 13:53:01
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 17:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?