6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Define hayali hüsranla bitti

DEFİNE HAYALİ HÜSRANLA SONUÇLANDI

Adıyaman'da bir kişinin devlet izni alarak iş makineleri ile gerçekleştirdiği define kazısı hüsranla sonuçlandı.

Adıyaman merkez Yaylakonak beldesi Darıpınar mevkiinde Kazım Turhan isimli vatandaş tarafından iş makineleri ile yapılan kazıdan define çıkmadı. Adıyaman Valiliği'ne verdiği izin dilekçesi sonrası Adıyaman Müze Müdürlüğü tarafından yerinde yapılan incelemede kazı yapılmasında mahsur görülmedi.

Müze Müdürü Fehmi Eraslan başkanlığında jandarma ve maliyeden görevlendirilen memur gözetiminde başlayan kazı 9 gün sürdü. İş makinesi ile gerçekleştirilen kazıda 7 metre derinliğinde bulunan kaya oyuğunda define olma ihtimali belirdi. Fakat devam eden kazılarda kaya oyuğunun içinin boş olduğu ortaya çıkınca, define hayali hüsranla sonuçlandı.

Adıyaman Müze Müdürü Fehmi Eraslan, tarihi ören yerleri ve SİT alanı dışındaki yerlerde izinli olarak kazı yapıldığını belirterek, komisyon gözetiminde 9 iş günü süren kazıda herhangi bir define bulunamadığını söyledi.

Eraslan, "Yapılan kazılarda kültür varlığı çıkınca bu eserler müzeye verilir. Eğer define çıkar ise yüzde 50'si devlete yüzde 50'si kazı sahibine verilir. Adıyaman'da yıllık ortalama 1 adet izinli kazı gerçekleştiriyoruz" dedi.

DEFİNE HAYALİ HÜSRANLA SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 18:14:03
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 18:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?