1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Demokrasi Parkı'nda eylem

Adıyaman'ın yeni teşvik paketinde 3. bölgede yer almasını protesto eden binlerce kişi, Adıyaman'ın Malatya'nın ilçesi olmasını talep etti.

Adıyaman'da 47 sivil toplum kuruluşunun içerisinde bulunduğu Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) tarafından Demokrasi Parkı önünde düzenlenen eyleme binlerce kişi katıldı. Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok bölgedeki fabrikalarda çalışan işçiler de alanda hazır bulundu. Fabrikaların servisleriyle eylem alanına gelen binlerce işçi, yeni teşvik paketine tepki gösterdi.

Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan eylemciler üzerinde 'Malatya'nın ilçesi olmak istiyoruz' yazılı pankart açtı. Fabrika işçileri, gruplar halinde gelerek eyleme destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, Adıyaman'ın insanının teröre, isyana bulaşmadığını fakat bunun karşılığını alamadığını dile getirerek, "Adıyaman bu verdiklerine karşılık ne almıştır? Deyim yerindeyse, adeta iliklerine kadar sömürülmüştür. Etrafındaki gelişmiş illerin arasında boğulmaya, yok olmaya, silinmeye terk edilmiştir. Ve geriye posası çıkarılmış bir 'ilcik' olarak kalmıştır" dedi.

Adıyaman halkının bundan sonra yapılan haksızlıklara sessiz kalmayacağını vurgulayan Dişkaya, "Artık her şeyi sineye çekme dönemi kapanmıştır. Yeni Teşvik Paketi'nde sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 65. sırada olmamıza rağmen, bizleri Adıyaman olarak 3. bölgede göstermelerine asla bir mana ve mantık veremiyoruz. Bu teşvik paketini hazırlayanların ya okuma yazmaları noksan, yada rakamları bilmiyorlar. Son teşvik paketi bir kez daha Adıyaman'ı ve Adıyamanlıları haksızlığa maruz bırakmıştır" şeklinde konuştu.

Yanlışın düzeltilmesini aksi halde bu eylemlerin daha farklı şekillerde yapılacağını ifade eden Dişkaya, "Bizim buradan çağrımız siyasi iktidaradır. Derhal bu yanlışı düzeltin. Aksi durumda teşvik paketiyle ilgili olarak Adıyaman milletvekilleri ve siyasi iktidarın temsilcilerinin Adıyaman halkına hesap vermesi gerekmektedir. Bu eylemlerimiz değişik boyutlara taşınır ve hakkımızı sonuna kadar ararız" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 14:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?