1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Demokrasi ve basın konferansı

Adıyaman'da günlük yerel süreli gazete olarak yayın hayatını sürdüren Adıyaman'da Bugün gazetesinin kuruluşunun 6. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Adıyaman'a gelen Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, 'Demokrasi ve Basın' konulu konferans verdi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda verilen 'Demokrasi ve Basın' konulu konferansa, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besin Şişman, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, 'Demokrasi ve Basın' konusunu ele aldı. Basının ve demokrasinin toplumdaki yerini anlatan Gazeteci-Yazar Metiner, kendisine Milli İstihbarat Teşkilatı üyesidir diyen Yazar Ergun Poyraz'a sert eleştirilerde bulundu.

Verilemeyecek bir hesabının olmadığını söyleyen Metiner, "Bana bu iftiraları atan kişi içerde cezasını çekerken, ben toplum içerisine başım dik çıkma cesaretini gösterebilmişim" dedi.

Kendisine her konuda güvendiğini kaydeden Metiner, demokrasinin özgürlükçü bir anlayışla uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Bütün insanların eşit haklara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Gazeteci-Yazar Metiner, demokraside Türkiye'de kavramları doğru algılama ve yerli yerine oturtma sıkıntısının olduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?