1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Demokrasilerde Çoğulculuk' konferansı

Adıyaman’da, İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Demokrasilerde Çoğulculuk ve Ayrımcılık' konulu konferans düzenlendi.


İHD tarafından halk eğitim salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Baskın Oran, Doç. Dr. Türkan Sancar katılırken, Av. Yusuf Alataş konferansın yöneticiliğini yaptı. Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, Süryani Kadim Kilisesi ve Bölge Metropoliti Melki Ürek, İHD Başkanı Kadir Danış'ın da katıldığı konferansa ilgi büyüktü.


Konferansta konuşan Prof. Dr. Baskın Oran, Türkiye'de kimlik sorunu yaşandığını dile getirerek, kimlik meselesinin dünyanın en önemli meselesi olduğunu kaydetti. Oran, "İnsanın objektif ve subjektif kimliği vardır. Bu iki kimlik arasında fark olabilir, olmaya da bilir. Kimlik, bireysel ve gurupsal olmak, objektif ve sübjektif , alt ve üst kimlik olmak üzere üç gruba ayrılır. Türkiye'de kafa karıştıran meseleler; Türkiye'de üst kimlik ve alt kimlik ilişkisi, Serv Anlaşması, milleti hakime ideoloji, fazla hızlı çağdaşlaşma meseleleridir" dedi.


Doç. Dr. Türkan Sancar ise, kadınların toplumda yaşadıkları ayrımcılığa değinerek, erkeklerin egemen olduğu sistemde kadının baskı altında olduğunu, kadınlar üzerindeki şiddetin dil ile olduğunu belirterek, sorunun ortadan kalkması için dilde mevcut olan dışlamanın ortadan kalkmasıyla gerektiğini söyledi.


Av. Yusuf Alataş da, demokratikleşme ve kimlikler noktasında Türkiye'nin iyiye doğru gittiğini belirterek, bu iyileşmenin kendilerini umutlandırdığını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?