6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Deniz balıkları 'yok' satıyor

Adıyaman Balıkçı Pazarındaki balıkçılar, Atatürk Barajı'ndan yeteri kadar tatlı su balığı avlayamayınca, tezgahları deniz balıklarıyla doldurdu.

Atatürk Barajı'nda umduklarını bulamayan Adıyamanlı balıkçılar, Karadeniz ve Akdeniz'den getirdikleri taze deniz balıklarıyla müşteri memnun ediyor. Vatandaşların deniz balığına yoğun ilgi gösterdiği balıkçı pazarındaki hareketlilik balık satıcılarının yüzünü güldürüyor. Hamsi bağlına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Atatürk Barajı Gölünün 18. Bölge Sorumlusu Mustafa Kaplan, "İki günde bir deniz balığı getirerek vatandaşların taze balık yemesini sağlıyoruz. Vatandaşlar taze deniz balıklarına yoğun ilgi gösteriyor. Balıkların fiyatlarının yüksek olmaması da satışların iyi olmasına vesile oluyor" dedi.

Atatürk Baraj göletinin Kahta kıyılarında tutulan balıklar konusunda da vatandaşları uyaran Mustafa Kaplan, "Kahta ilçe kıyılarından tutulan balıklar kirli su balıklarıdır. Seyyar satıcılar kirli sudan tuttukları balıkları mahalle aralarında satarak halkın sağlığıyla oynuyor. Yetkililerin bu konuya çözüm bulması ve vatandaşın sağlı için önlem almasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 16:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?