2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Deprem kamu binalarını vurdu

Merkez üssü Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde, ilçedeki kamu binaları zarar gördü.

Adıyaman'da bir ev hasar görürken, Samsat ilçesinde sağlık ocağı lojmanı ve belediye binasında zarar oluştu.

Evin duvarında oluşan çatlaklar binayı oturulmaz hale getirirken, Samsat ilçesindeki diğer sivil binalar zarar görmedi. Sadece birkaç evde hafif çatlakların olduğu belirtilirken, deprem daha çok kamu binalarını etkiledi. Yıkım kararı bulunan sağlık ocağı lojmanında ve belediye binasında çatlaklar oluştu, binaların camları kırıldı.

Vali Ramazan Sodan, bayındırlık ve sivil savunma yetkilileri ve Kızılay Adıyaman Şubesi yetkilileriyle Samsat ilçesine gitti. Sodan, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkcı ve Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan ile birlikte hasar gören kamu binalarını inceledi.

Deprem esnasında polis lojmanlarının birinci katından atlayan bir polis memurunun eli kırılırken, ilçede 7 kişinin panik anında çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

Vali Ramazan Sodan, teknik ekibin hasar tespiti yapacağını belirterek, "Adıyaman'da tek ev, Samsat ilçesinde ise iki kamu binasında hasar var. Hasar tespit ekibi zarar ve ziyan tespiti yapacak. Teknik ekibin incelemesi sonrasında gerekirse binalar güçlendirilecek, gerekirse de yıkılıp yeniden yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?