6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Deprem sonrası hasar tespiti

Elazığ'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem sonrası Adıyaman'ın Gerger İlçesi'nde Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. 

Elazığ depreminden Adıyaman bölgesinde en çok etkilenen Gerger İlçesi'ne bağlı köylerde hasar tespiti yapıldı. Hasar tespit ekipleri depremde yıkılan ve hasar gören yapılara rapor tuttu. 

Gerger İlçesi'ne bağlı köylerde 4 evin tamamen çöktüğü belirtilirken, birçok yapıda çatlaklar meydana geldiği görüldü. Ekipler oturulamaz olan yapılar konusunda ev sahiplerini uyararak yapılara girilmemesi gerektiğini belirtti. Evleri yıkılan ev sahipleri ise evlerinin yıkılmasının ardından komşularında kaldıklarını ifade ettiler. Hasar gören ev sahiplerine daha sonrada gerekli yardımların yapılacağı belirtilirken, Gerger İlçesi'nde tüm bölgenin tarama ve hasar tespit çalışmasının yapılacağı öğrenildi. 

Yetkiler Gerger İlçesi'ne bağlı, Cevizpınar, Yenibardak, Gölyurt, Geçitli, Onevler, Budaklı ve Demirtaş Köylerinde hasar olduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 16:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?