6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Deri fiyatları yüzde 100 arttı

DERİ FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI

Türk Hava Kurumu (THK) Adıyaman şubesinin kurban bayramında 4 bin 7 adet deri topladığı belirtildi. Toplanan derilerin sayısında geçen yıla oranla düşüş, deri fiyatlarında da artış yaşandı.

Türk Hava Kurumu (THK) Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut Nedim Yaldızcı, bu yıl kurban bayramında 743 adet koyun, 2990 keçi, 274 adet sığır derisi toplandığını söyledi.

Samsat, Gerger, Kahta, Sincik ve Çelikhan'da derilerin Adıyaman Şubesi tarafından toplandığını ifade eden Yaldızcı, Besni, Gölbaşı ve Tut ilçelerinde derilerin Besni ilçesi tarafından toplandığını belirtti.

Toplanan derilerin sayısına Tut, Gölbaşı ve Besni ilçelerindeki derilerin dahil olmadığını kaydeden Yaldızcı, geçen yıl 3 TL 20 krş'dan satılan koyun ve keçi derisinin bu yıl 5 TL 50 krş'dan sığır derisinin ise kilogramı 2 TL 55 krş'a satıldığını duyurdu.

Deri fiyatlarındaki artışı kurbanlıkların pahalı olmasına bağlayan Yaldızcı, şöyle konuştu: "Kurban fiyatlarının yüksek olması kurban kesimlerini azalttı. Kesim az olunca deri sayısı düştü ve bu da fiyatlara yansıdı. Bunun yanı sıra derileri vakıflar, dernekler ve hayırseverler topladı. Eskiden genelge ile sadece biz deri toplama işinde yetkiliydik. Allah derilerini bağışlayanlardan razı olsun. Bizim bu işten hiçbir kazancımız yok, hayır için yapıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 17:24:01
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 20:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?