1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Derin çukurlar korku saçıyor

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde bulunan Çat Baraj göletinin sahil şeridinde oluşan derin çukurlar vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Çelikhan Çat Barajı göletinin yanında bulunan düz arazide oluşan derin çukurlar nedeniyle vatandaşlar tedirgin oldu. Çukurların yer altında meydana gelen doğa olayları nedeniyle oluştuğu dedikoduları paniğe neden oldu. Dedikodular nedeniyle bölgeye giden Çelikhanlılar, çukurları yerinde inceledi. Hayvanlarını otlatan çoban tarafından ilk olarak görülen çukurların nasıl oluştuğu merak konusu olurken, bazı vatandaşlar 3 metre derinliğinde olan çukurların oluşmasını göletin suyunun çekilmesine bağladı.

Suların çekildiği alanda hayvanlarını otlattıklarını dile getiren Nusret Bozdoğan, çukurların çevresinde oynayan çocukların tehlikede olabileceğini ifade etti.
Bozdoğan, iki yıldan beri barajın su seviyesinin düştüğünü ve bu çökmenin bundan dolayı olabileceğini belirterek, ilçenin yaşlılarına bu olayı sorduklarını ve 90 yıldan beri böyle bir olayın meydana gelmediğini söylediklerini kaydetti. Derin çukurlarla ilgili yetkililerin araştırma yapması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?