6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Destek gelmezse mendil açacağım!

ADIYAMANSPOR SIKINTILAR İÇİNDE

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Adıyamanspor, sıkıntılı günler yaşıyor. Kulübün zor günler geçirdiğini ifade eden Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan,"İlin tek profesyonel takımı düşmeye terk edilmiş. Gerekli destek sağlanmazsa futbolcularla birlikte Cuma namazının ardından cami önünde mendil açacağız. Bu da bu şehrin ayıbı olsun" dedi.

Kulüp binasında yaptığı basın toplantısında, yıllardır Adıyamanspor'a gerekli desteğin sağlanmadığını ve kısıtlı ekonomi ile ligde kalmak için mücadele ettiklerini dile getiren başkan Bozdoğan, desteğini esirgediğini söylediği Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı eleştirdi. Adıyamanspor'un ligden düşmemesi için Adıyaman Belediyesinin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Bozdoğan," Şanlıurfa, Elazığ, Manisa Turgutluspor, Manisa Akhisar gibi takımlar Belediyelerin desteğini arkasına alarak başarıya ulaşıyor. Ben, günde 10 defa Belediye Başkanımızı arıyorum ve neticede benimde durumum iyi değil diyor, Belediyespor da sürünüyor diyor. Böyle bir şey var mı? Sürünüyorsa ligden çekeceksin. Belediye olarak deplasmanlı bölgesel ligde takımını oynatamıyorsan Növfel Bozdoğan profesyonel ligde tek başına tutsun. Belediye Başkanımızı arıyorum ne acı ki şunu söyleyebiliyor; benim takımım var. Ne demek benim takımım var? Yani Belediyespor senin takımın olacak, Adıyaman'ın tek profesyonel takıma sen sahip çıkmayacaksın? Arkadaşlar Adıyaman'da yasa varda Elazığ'da, Şanlıurfa'da yasa yok mu? Bu takımlara her yıl trilyonlarca para gidiyor" diye konuştu.

"BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ADIYAMANSPOR 9 YILDIR BAŞARILI BİR GRAFİK ÇİZDİ"

Olumsuzluklar içinde bulunan Adıyamanspor'un başarılı bir grafik çizdiğini söyleyen Başkan Bozdoğan, "Adıyamanspor son 9 yıldır ciddi anlamda bu kaynaklarla çok başarılı bir grafik çizdi. Baktığımız zaman her yıl 3 profesyonel kulübün ligden düştüğü bir statüde Adıyamanspor hep ligde kalmasını başardı. Ben bu gelire göre Adıyamanspor'u başarılı buluyorum. Bu yıl daha da çok sıkıntılarımız var. Bütün spor kamuoyunun bildiği gibi Adıyamanspor'un iddia gelirlerine vergi borçlarından dolayı el konuldu. Yine Sayın Belediye Başkanımızın, valimizin, milletvekillerimizin, emniyet müdürümüz ve siyasilerimizin yoğun çaba ve istekleri doğrultusunda biliyorsunuz. Adıyaman'da yol boyu duran araçlardan Hançe Parkmetre adı altında Adıyamanspor'a park geliri olarak yansıdı. Bunu özellikle Adıyaman halkıyla paylaşmak istiyorum. Belediyenin açmış olduğu ihaleye Adıyamanspor adına şahsım girdi ve kazandık. Bunu kendimizin çalıştırmasının mümkün olmadığını düşünerek yönetim kurulunda bu işi daha iyi yapabilecek birilerine ihale edilmesine karar aldık ve bizce doğru yaptık ama sonunda gördük ki yanlış yapmışız. Hala paramızı alamadık. Yıllık 360 Bin TL'ye ihale ettik fakat bize çok komik bir rakam dışında para yatmış değil.

Maalesef geçen 6 ay süre içerisinde sadece 79 milyar alabildik. Daha sonra konuyu Valimize bildirdiğimde şirket yetkilisini de toplantıya çağırdı. Şirket yetkilisi bazı yerlerin zarar ettiğini ve ödeme sıkıntısı çektiğini söyleyince bizde geçmişe dönük 160 milyar lira alacağımızdan vazgeçmek zorunda kaldık. Bu kez yıllık 200 Bin TL liraya anlaştık ve bunun henüz 79 Bin TL'si hesaba yatmış. 121 Bin TL'yi de 5 ay süre içerisinde hesabımıza yatıracaksınız diye anlaştık. Fakat bakıyoruz ki bugün 37. günü. Bankaya 12 milyar gibi cüzi miktarda para yatmış. Ben Belediye Başkanımız ve Valimizle görüştüm. Pazartesi gününe kadar şirket yetkilisine zaman tanıdılar. Bugüne kadar Adıyamanspor'a olan borçlarını ödemediği takdirde ihaleyi feshedeceklerini bildirdiler. Adıyaman'da birçok insan zannediyor ki toplanan bütün paralar Adıyamanspor'un kasasına giriyor. Park geliri olmayan, iddia geliri olmayan, saha geliri olmayan bir kulübün ayakta durma şansı yok" dedi.

"BUGÜN LİG BİTMİŞ OLSA ADIYAMANSPOR LİGDEN DÜŞER, TAKIM LİGDEN DÜŞERSE BUNUN VEBALİ YETKİLİLERİN ÜZERİNE"

Başkan Bozdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Puan cetveline baktığımız zaman alttan 3. sıradayız. Eğer bugün lig bitmiş olsaydı Adıyamanspor 3. lige düşmüş olacaktı. Peki, bunun vebali günahı sorumluluğu yönetim kurulu başkanı Növfel Bozdoğan'a mı ait? Yazıktır, ben 25 yılımı, mesaimi, ticari kariyerimi, paramı verdim ama yapması gereken birileri Adıyamanspor'un zerre kadar bir yerinden tutup kaldırmak istemedi. İlin tek profesyonel takımı, tek sosyal faaliyeti göz göre göre düşmeye terkedilmiş. Çaresiz bir şekilde her gün sayın valime gidiyorum. Onunda yapacağı bir şey yok. Bunun tek çözümü Belediyeye dayanıyor. Grubumuzda bulunan birçok şehir takımlarını gördüğümüzde hayretlere düşüyoruz."

"PERSONELE 3 AYDIR MAAŞ ÖDEYEMİYORUM"

Personel maaşlarını dahi ödeyemediğini sözlerine ekleyen Başkan Bozdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Ekonomik olarak küçülelim dedik. Mecburen takımı gençleştirdik. Her ne kadar yetenekliyseler de tecrübesiz sporcular alıyoruz. İyi oynasak da galip gelemediğimiz maçlar var. Umut ediyorum ki taraftar desteğiyle bu hafta oynayacağımız Alanya maçını kazanırız. 25 yıl hiçbir ticaret erbabı, Adıyamanspor'a biz bunu vermiyoruz demedi ama bir yerde onlarda tıkandı. Otelimin karşısında olan markete 50 milyar lira borçlanmışız. İaşemiz kesildi. Şu anda tesiste sporcuların yemeğini hazırlamıyoruz, kulüpte kazan kaynatamıyoruz. Personelimize 3 aydır maaş veremiyoruz. Birçok bankadan kredi aldık, ödünç para aldık, kredi kullandık."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 16:25:01
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 10:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?