6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Destekleme primleri bloke edildi!

ADIYAMANLI ÇİFTÇİLERİN DESTEKLEME PRİMLERİ BLOKE EDİLDİ

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Adıyamanlı çiftçilerin hesabına aktarılan destekleme primlerinin yolsuzluk iddiaları üzerine bloke edildiğini açıkladı.

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat'ın yaklaşık bir ay önce yaptığı açıklamada devlet tarafından yapılan destekleme primlerinde yolsuzluk yaptığını öne sürerek, sahte fatura ve kaşe kullanıldığını iddia etmişti.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş yaptığı basın açıklamasıyla Mahmut Fırat'ın iddialarının ardından çiftçilerin hesabına aktarılan destekleme primlerinin bloke edildiğini ve müfettiş görevlendirildiğini kaydetti. Adıyaman'da yüzlerce çiftçiye Kurban Bayramı öncesinde dağıtılacak olan 6 milyon TL bloke edildi.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, Mahmut Fırat'ın yaptığı açıklamanın gerçek dışı olduğunu belirterek, bu açıklamalarından dolayı Mahmut Fırat'ı şiddetle kınadığını vurguladı.

Buğday, mercimek, arpa ve nohut desteklemelerinden dolayı verilecek primlerin çiftçilerin yüzünü bir nebzede olsa güldüreceğini fakat son gelişmelerle çiftçiye kara bir leke çalındığını söyleyen Taş, ortaya atılan iddiaların ispatlanması gerektiğini aktardı.

Yakup Taş iddiaların mesnetsiz olduğunu savunarak sözlerine şöyle devam etti: "Bayramdan önce ödenecek olan destekleme primleri çiftçimizin derdine azda olsa derman olacaktı. Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat'ın yolsuzluk iddiaları üzerine çiftçinin hesabına aktarılan destek primleri bloke edildi. Bayramdan önce verilecek olan bu destekleme primlerini incelemek için müfettiş incelemede bulunacak. Bu işlemlerin yaklaşık 2 ay sürecektir. Çiftçilerimiz bu süre zarfında prim desteği alamayacaklardır.

Mahmut Fırat çiftçilere yönelik mesnetsiz bir şekilde töhmet altında bırakmıştır. Yolsuzluk var ise bunu ispatlamak zorundadır. Sahte kaşe ve fatura basıldığını iddia etmişti. Fakat bu yolsuzluğu kimin yaptığını isim vererek dile getirmemişti. Bu kişilerin isimlerini vermesi ve tüm çiftçileri zan altından kurtarması gerekmektedir. Eğer ortada bir yolsuzluk var ise bunun çözülmesini bizde isteriz. Çiftçilerimiz yolsuzlukla itham ediliyor. Çiftçiler üzerine atılan bu çamuru temizlemek için uğraşıyor. Ortaya atılan iddiaların ispatlanması gerekiyor. Ortaya atılan bu iddiaları şiddetle kınıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 17:34:03
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 09:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?