2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Devlet hastanesine başarı belgesi

Adıyaman 82.Yıl Devlet Hastanesi, merkezi Amerika'da bulunan Bio-Rad Laboratories'in düzenlediği EQAS Dış kalite Kontrol Programına katılan 88 laboratuar arasında 17. sıraya yükseldi.

2007 yılında aynı laboratuardan hormon tahlili dalında programa katılan laboratuarlar arasında dünyada 38., Türkiye’de 17. olmuştu. Bu yıl ise, biyokimya tahlilinde kalite kontrol programına katılan yurt içinden 88 laboratuar arasında 17. oldu.

82.Yıl Devlet Hastanesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Hülya Ergül Kazıl, biyokimya laboratuarının dünya standardında yüksek donanım ve teknolojiye sahip olduğunu belirterek, "Kalite kontrolü, klinik laboratuarcılık alanında doğru ve güvenilir neticeler elde edilmesi için gerekli olan bir uygulamadır. Klinik laboratuarlar, yaptıkları çalışmalardan elde ettiği neticelerin doğru ve güvenilir olduğu konusunda önce kendilerini sonrada hizmet verdikleri hekimleri ve hastaları ikna etmek zorundadırlar. Türkiye'de halen dış kalite kontrol programlarına katılma zorunluluğu olmamasına rağmen, Adıyaman 82.Yıl Devlet Hastanesi uluslararası standartlarda çalışmayı kendisine hedef edindi. 2005 yılında Amerika'daki bağımsız bir değerlendirme kurulu olan EQAS dış kalite kontrol programına biyokimya ve hormon laboratuarımız dahil olarak, tümünden gurur verici sonuçlar almaktadır. Her yıl sonuçlarımızın güvenilir olduğunu, aldığımız sertifikalarla kanıtlamış bulunuyoruz. Adıyaman ili ve ilçeleri dahil olmak üzere sertifika alan ilk ve tek laboratuarız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 15:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?