6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Direğe düşen yıldırım yangın çıkardı

Adıyaman'da elektrik direğine yıldırım düşmesi sonucu bir işyerinde yangın çıktı.


Edinilen bilgiye göre, Haydar Efendi Caddesi Doğan Apartmanı altında bulanan Kardeşler PVC Doğrama Atölyesi'nin sahibi Yunus Kahraman, iftar saati nedeniyle işyerini kilitleyerek evine gitti.

İftar vaktinden sonra başlayan aşırı yağışla birlikte işyerinin önünde bulunan elektrik direğine yıldırım isabet etti. Daha sonra işyerinde bulunan elektrik kontağı alev aldı.

Durumu fark eden vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü. GÖKSU EDAŞ görevlileri, semtteki elektrik akımını keserek olası bir olumsuzluğun önüne geçti. Olay nedeniyle telefon hatlarının da kesildiği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 05:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman Dilek IP: 85.98.47.xxx Tarih : 8.10.2007 09:35:24

Nedense her yağmur yağmasında bu tür sorunlar gündeme geliyor, şimdiki yasaya göre işyerlerinin elektrik sayaçlarının da dışarıya alınması gerekiyor bu defa siperi veya yağmura karşı tam kornması olmayan elektrik sayaçları birer birer yağmurdan dolayı yanmaya ve iç tesisata zarar vermeye başladı, yetkililerden ricam birşeye karar veriliyorsa o kararın getireceği ve görürecekleri hesaplanarak yapılsın. bu yapıyla daha çok elektrik yangınlrı çıkar