6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Diri diri gömülen Medine davası başladı

KÜMES CİNAYETİNİN DAVASI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Hürriyet Mahallesinde dedesi ve babası tarafından canlı canlı evin bahçesindeki kümese kazılan çukura gömülerek öldürülen Medine Memi (16) cinayetiyle ilgili 2. duruşma başladı.

Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan dava öncesinde polis ekipleri adliye içersinde geniş güvenlik önlemi alırken, jandarma ekipleri de zanlıların cezaevi nakil aracından adliyeye girişlerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cinayet zanlıları Dede Fethi Memi ve Baba Ayhan Memi, adliyenin arka kapısından jandarma ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi arasında içeri sokuldu. Baba ve dede ayrı cezaevi nakil araçlarında getirilirdi.

Adliyenin ikinci katında bulunan 1. Ağır Ceza Mahkeme salonunda görülmeye başlanan ikinci davayı BDP Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Nezir Karabaş ile birlikte şahısların yakınları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri takip ediyor. Polis adliyenin etrafında güvenlik çemberi oluştururken, BDP'li grup sloganlar eşliğinde adliye önünde beklemeyi sürdürüyor.

Savcılık iddianamesinde tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten adam öldürmek suçundan müebbet habip cezası istenilen zanlılar ilk duruşmada suçlamaları kabul etmemiş ve baba Ayhan Memi hakime ifade verirken Dede Fethi Memi'nin dışarı çıkarılmasını istemişti. Hakim Dede Fethi Memi'yi dışarı çıkartarak, baba Ayhan Memi'yi dinlemişti. Medine Memi'nin annesi İmmihan Memicik, eşi hakkındaki davadan vazgeçerken dede hakkında ki davadan vazgeçmemişti.

Vahşi cinayet olaydan yaklaşık 45 gün sonra, 02 Aralık 2009 tarihinde ortaya çıkmıştı. İhbar üzerine savcılık tarafından bahçede bulunan ve zemini betonla kaplanan kümesin yaklaşık iki metre derinliğinde kazılması sonucu sırtı kuzey yönünde oturur vaziyette, dizlerinin karnına doğru çekilmiş ve üzerinde elbiseleri, boynun da eşarp bağlı şekilde Medine Memi'nin cansız bedenine ulaşılmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan histopatolojik ve toksikolojik değerlendirmeler ve incelemelerde Medine

Memi'nin canlı olarak gömüldüğünün ortaya çıkması üzerine bu cinayet tüm dünyanın gündemine gelmişti. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve 'Kümes Cinayeti' olarak anılan olay ile ilgili 2. duruşma takip ediliyor.

KÜMES CİNAYETİNİN DAVASI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
KÜMES CİNAYETİNİN DAVASI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 14:58:03
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 10:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?