7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Diyaliz hastaları yemekte buluştu

DİYALİZ HASTALARI YEMEKTE BULUŞTU

Adıyaman Fresenius Diyaliz Merkezi tarafından böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören hastalar için gece düzenlendi.

Hisar salonda diyaliz hastaları arasında ki kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen yemekli programda bir araya gelen aynı kaderi paylaşan diyaliz hastaları gönüllerince eğlendi.

Yaşamlarını böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı sürdüren diyaliz hastaları program boyunca motive edilmeye çalışıldı. Diyalize bağlı yaşam sürdürmenin bir engel olmadığını gecede ispatlayan diyaliz hastalarına seslenen Diyaliz Doktoru Hüseyin Sonsayar, bu tür programların geleneksel olarak yapıldığına dikkat çekti.

Diyaliz hastalarıyla bir aile olduklarını söyleyen Sonsayar, bu nedenle sosyal aktivitelere aile olarak önem verdiklerini belirterek, "İnsanlar doğar, büyür ve yaşar. Bu yaşam sürecinde çeşitli hastalıklara yakalanabilirler. Bu hastalıklardan bir tanesi de maalesef kronik böbrek yetmezliğidir. Adıyaman'da bu hastalığa yakalanan insanların sayısı diğer hastalıklara oranla az. Türkiye genelinde ise bu rakam oldukça yüksek. Organ nakli artıkça bu hastalıkta azalacak. Bundan dolayı insanlarımızı organ

bağışına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bir organın bir can kurtardığını herkesin bilmesi gerek" dedi.

DİYALİZ HASTALARI YEMEKTE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:22:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 18:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?