1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Diyanet'e uyarı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Adıyaman'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personeline sahip çıkmadığını ileri sürerek, uyarılarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu'na üye sendika temsilcileri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleriyle bir araya gelen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, hükümetle oturulan toplu görüşme masasından sonuna kadar ayrılmayacaklarını ve kamu çalışanların haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurguladı.

Toplu görüşme masasında, memurun taban aylığına 200 TL zam talep edeceklerini, gecen yılki görüşmeler sonrasında sağlanan bazı mutabakat maddelerinin uygulanmadığını ve bu maddelerin hayata geçirilmesini isteyeceklerini belirten Sergi, sendikal primin 50 TL olmasını isteyeceklerini söyledi. Hazım Zeki Sergi, Memur-Sen Konfederasyonu'nu da eleştirerek, bu sendikanın yaptığının 'Hükümet dalkavukluğu' olduğunu dile getirerek, böyle sendikacılığın olmayacağını kaydetti.

Sendika olarak haklarını ve hadlerini bildiklerini belirten Sergi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanlış uygulamalar yaptığını vurgulayarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı dışarıya gösterdiği sevgi ve şefkati kendi personeline de göstermelidir. İmzasız ve isimsiz dilekçeleri işleme koyan ve personelini aslı astarı olmayan konularda sıkıntıya sokan bir yapı istemiyoruz. Bizler bu tür dilekçelerden muzdaripiz. Bu dilekçeler karşısında personeline ön yargılı bir tavır sergileyen bir başkanlık istemiyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın üst düzey yönetici kadrosuna dışarıdan yöneticilerin atanmasının doğru olmadığını dile getiren Sergi, "Kendi personelini yok sayan ve yıllarını bu teşkilata veren personelin yönetici yapmayan Diyanet İşleri Başkanlığı, üst düzey yöneticileri kurum dışından getirmektedir. Bu kurumun yapısını bilmeyen ve değerlerini bilmeyen yöneticiler atanmasını istemiyoruz.

Din görevlilerimize adete pazarlamacı gibi davranılıyor. Bunun yanında siyasetçilerin din görevlilerimizin üzerinden ellerini çekmeleri istiyoruz. Diyanet İşleri Teşkilat Kanunun çıkartılmasını acilen ihtiyaç vardır. Bizler sendika olarak böyle bir çalışma yaptık" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 17:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?