1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Doğalgaz Ağustos'ta başlayacak

Adıyaman'ın doğalgaz dağıtım ihalesini alan ve çalışmalara başlayan Akmercan Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Altun, çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığını ve Ağustos Ayı içerisinde Adıyaman'ın doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Vali Halil Işık'ı ziyaretinde doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Akmercan Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Altun, ilk etapta Adıyaman'da 3 bin 500 binada 12 bin aboneye doğalgaz vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Altun, 20 Ocak'ta imalata başlayacaklarını belirterek, hat yapımı için gerekli gaz basınç düşürme istasyonu RMS-A kurulum yerini belirlemeye çalıştıklarını söyledi. Altun, "Adıyaman doğalgaz dağıtım projesinin uygulamaya geçmesi için gerekli olan yapım şartnameleri ve tatbikat projeleri hazırlanarak, yapım işi ihaleye çıkartıldı ve ihaleyi alan firma, 1 Ocak tarihinden itibaren Karapınar Mahallesi ve Organize Sanayi Bölgesi mevkiinde kazı çalışmalarına başladı. Bu yılın Ağustos ayında, 1. etap proje kapsamında Sümerevler, Alitaşı, Yeni Sanayi, Barbaros Hayrettin, Mimar Sinan, Yeni Mahalle, Cumhuriyet, Kayalık, Ulu Cami, Eskisaray, Mehmet Akif, Turgut Reis, Yavuz Selim Mahallelerine doğalgaz verilecek. İlk etapta 3 bin 500 bina ve 12 bin aboneye doğalgaz vermeyi planlıyoruz" dedi.

Vali Halil Işık ise, doğalgazın sanayileşme ve çevre kirliliğinin önlenmesi bakımından meydana getireceği olumlu gelişmelerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?