1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Doğalgaz şirketine EPDK'dan ceza

Adıyaman'da doğalgaz dağıtım ihalesini alan Akmercan Doğalgaz A.Ş.'nin ihale şartnamesinde taahhüt ettiği sürede şehre doğalgazı veremeyince, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) ceza yediği belirtildi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, 2008 yılı Kasım ayına kadar şehrin bir bölümüne doğalgazı vermesi gerekirken vermediği için firmaya EPDK tarafından cezai işlem yapıldığını söyledi. Doğalgaz dağıtım ihalesinin birinci derece sorumlusunun EPDK olduğunu kaydeden Başkan Necip Büyükaslan, kendilerinin belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak, ihaleyi alan firmanın 18 aylık sürede istenilen işi yapamadığını için ceza ödediklerini kaydetti.

Vatandaşların 2008 yılın sonundan itibaren doğalgaz beklentisi olduğunu ve bu beklentilerinin boşa çıkmasından dolayı belediye olarak hiçbir sorumluluklarının olmadığının altını çizen Büyükaslan, "Biz belediye olarak sadece kazılan cadde ve sokakların zamanında yapılıp yapılmadığına bakıyoruz. Bunun yanında tekniğine uygun yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz. Firma 18 ay içersinde doğalgazı vermeyi, beş yıl içersinde tamamen şebeke döşemesini bitirmesi gerekiyor" dedi.

Çalışmalarda gelinen nokta ile ilgili bilgi veren Büyükaslan, şuan itibariyle mahalle istasyonlarının kurulduğunu, ana istasyonun kurulum aşamasında olduğunu ifade ederek, bir ay içersinde doğalgaz verilebileceğini söyledi.
Akmercan Doğalgaz A.Ş yetkilileri daha önce yaptıkları basın açıklamalarında, doğalgazın iki etapta verileceğini, 1. etapta 100 kilometrelik bir kazı çalışması yapacağı ve Kasım ayı içerisinde 3 bin 500 bina ve 12 bin aboneyi doğalgaza kavuşturacaklarını açıklamışlardı.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 15:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?