1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Doktor hastasına silah çekti

Adıyaman'da özel bir sağlık kuruluşunda KBB uzmanı olarak görev yapan doktorun, hastasına 14 Mart Tıp Bayramı'nda silah çektiği iddia edildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde doktorlara karşı uygulanan fiili saldırıların tam tersi bir olay, Adıyaman'da yaşandı. Hasta ve hasta yakınları tarafından saldırılara maruz kalan ve bu saldırılarda hayatını kaybeden doktorların olduğu Türkiye'de, bu kez bir doktorun hastasına silah çektiği ileri sürüldü. Adıyaman TOKİ İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan ve kulağındaki bir problemden dolayı özel bir tıp merkezine giden Mahmut Babacan, kendisine burada görev yapan KBB (Kulak, Burun, Boğaz) Uzmanı Opr. Dr. Murathan E. isimli doktor tarafından silah çekildiğini ve doktoru ateş edemeden etkisiz hale getirdiğini iddia etti.

Babacan, "Kulağımdaki bir rahatsızlıktan dolayı KBB Uzmanı Murathan E.'nin yanına gittim. Kendisine rahatsızlığımı belirttim. Kendisi de bu rahatsızlıktan dolayı benden işitme testi yaptırmamı istedi. Bu işitme testini daha önceden yaptırmıştım ve kulağımda rahatsızlık olmadığı ortaya çıkmıştı. Ben de kendisine işitme testinin önceden yapıldığını ve bunun gerekli olmadığını söyledim ve izah etmeye çalıştım. O esnada doktor, 'Bana işimi sen mi öğreteceksin?' şeklinde çok sert ifadeyle bana çıkıştı. Ben de bu konuda haklı olduğuma inandığım için kendimi savunmaya çalıştım ve kısa bir tartışma yaşandı" dedi.

Doktorun ilk olarak kendisini kovduğunu dile getiren Babacan, "Doktor bana, 'Başka doktora, başka hastaneye git' diyerek kovar gibi davrandı. Ben de kendisine 'Sen kim oluyorsun ki beni hastaneden kovuyorsun? Benim de haklarım var' dedim ve kapıya doğru yöneldim. Kapıya giderken masasının çekmecesinden silahı çıkartarak bana doğrulttu. Ben de silaha doğru yöneldim ve boğuşmayla silahı elinden aldım. O esnada arbede yaşandı ve odadaki masa ve sandalyeler dağıldı. Dışarıdakiler sesi duyarak içeri girdi.

Ben silahla birlikte dışarı çıktım ve dışarıda polis olduklarını belirten iki sivil polise silahı teslim ettim. Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için oradan ayrıldım. Savcılık beni Emniyet Müdürlüğü'ne yönlendirdi. Emniyet Müdürlüğü'nde ifademi verdim. Olayın yaşandığı yerde bulunan polislerin de ifadesine başvuruldu. Adli şikayetin yanı sıra Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulunacağım. Bu olayı hasta doktora yapsa kıyameti koparırlardı" şeklinde konuştu.

Silah çektiği iddia edilen KBB Uzm. Opr. Dr. Murtah E. ise telefon görüşmesinde iddiaları reddedip silah çekme olayının olmadığını, kendisinin saldırıya karşılık verdiğini, olayın savcılıkta olduğunu ifade etti.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Gürlevik ise konuyla ilgili olarak araştırma yapacaklarını ve doktorun böyle bir fiili harekette bulunduğu tespit edilirse cezai işlem uygulanacağını kaydetti. Gürlevik, "Olayın detaylı bir şekilde takibini yapacağız. Vatandaşa karşı yapılan fiili bir yaklaşım varsa Oda olarak kendisine uyarı ve cezai işlem uygulayacağız. Doktor Odamıza kayıtlı bir üyemiz. Bu tür yaklaşımlar hoş karşılanan yaklaşımlar değil. Vatandaşın doktorla olan iletişiminin bozukluğundan mütevellit fiili hareketler söz konusu oluyordu. Aynı hareketler doktorlardan geldiğinde Oda olarak aynı tavrı koymakla mükellefiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 12:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?