1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Doktorlar tek hastanede toplanmasın'

82. Yıl Devlet Hastanesi'nde kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşlarında hizmet veren doktorların Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne taşınmaması için imza kampanyası başlatarak, Başbakanlığa faks çekti.

1 Eylül tarihi itibariyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hizmet verecek olan branş doktorları, bundan sonra tek noktadan hizmet verecek. Adıyaman Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından Şanlıurfa İdare Mahkemesi'ne başvurularak hizmetin tek merkezde sürdürülmesi yönünde dava açılmış, konu ile ilgili Şanlıurfa İdare Mahkemesi de, özel dal hastanesi bulunan yerleşim yerlerinde eğitim hastaneleri dışındaki diğer hastanelerde konu ile ilgili branşlarda hekim istihdam edilmeyeceği ve hizmetin tek merkezde verilmesi gerektiği yönünde karar vermişti. Mahalle muhtarlarından bazıları milletvekilleriyle görüşerek, kadın doğum ve çocuk hastalıkları doktorlarının 82. Yıl Devlet Hastanesi'nden taşınmamasını istedi. Branş doktorlarının tamamının Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hizmet vermesinin hasta ve hasta yakınlarını mağdur edeceğini belirten vatandaşlar, Başbakanlığa faks çekti.

Çekilen faksın metninde, mahkeme kararının Adıyaman halkını üzdüğü, 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin sağlık hizmetlerinde kaliteyi arttırdığı kaydedilerek, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin kapasitesinin mevcut hastalara hizmet vermekte yetersiz kaldığı, bu kararın sağlık alanında hizmet kalitesini düşüreceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 21:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?