7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Dolmuşlara saat tepkisi!

GECE MESAİYE KALAN VATANDAŞLAR, ŞEHİR İÇİ DOLMUŞLARINA TEPKİLİ

Adıyaman'da gece mesaisine kalan ve kent merkezine evleri uzak olan vatandaşlar, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerin gece 24:00'a kadar çalışmasını istiyor.

Şehir içi minibüs ve otobüslerin son seferlerini 23:00'da yaptığını hatırlatan vatandaşlar, bu durum karşısında evlerine çoğu zaman yürüyerek gitmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Gece işten çıkıp minibüs bulamadığı için eve yürüyerek gitmek zorunda kaldığını söyleyen Aziz Yoldaş isimli vatandaş, sefer saatlerinin erken olduğunu ve bu nedenle ailece misafirliğe dahi gidemediklerini belirtti. Yoldaş:"Ben fabrikada vardiyalı çalışan bir işçiyim. İşten çıkış saatlerimiz belli olmuyor. Bununla beraber

eşim ve çocuklarımla misafirliğe gittiğimiz zaman akşam olup tekrar eve döneceğimizde durağa gelip gece 23.00'den sonra minibüs bulamıyoruz. Bu durum karşısında biz ve bizim gibiler mağdur oluyor" dedi.

Yaşanan mağduriyetin giderilmesini isteyen vatandaşlar, kendileri kadar gece terminale gelmek veya terminalden istedikleri yere gitmek isteyenlerinde mağdur olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, gece terminale inan vatandaşların sabaha kadar terminal köşelerinde sabahlamaya mecbur bırakıldığını ileri sürdü. Ayrıca vatandaşlar, bu uygulamanın ülkenin birçok ilinde yapılmadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 11:26:00
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 16:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?