6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Dördüzler çifte bayram yaşattı

Adıyaman'da dünyaya gelen dördüz bebekler Öztürk Ailesi'ne çifte bayram yaşattı.

Adıyamanlı 15 yıllık evli Öztürk Ailesi, 12 yıl aradan sonra yeniden bebek sahibi oldular. Bayramın 3. günü Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen dördüz bebekler aileye çifte bayram yaşattı. Tüp bebek yöntemiyle dördüz bebeklerine kavuşan Öztürk ailesi mutluluktan uçuyor. Annenin overlerine bırakılan 3 embriyodan dördüz bebek dünyaya gelmesi Öztürk ailesine sürpriz oldu. 12 yaşında Ayşegül isminde çocukları olan ailenin 12 yıllık bebek özlemleri dördüzlerin dünyaya gelmesiyle yeniden sevince dönüştü.

ADIYAMAN'DA İLK DEFA DÖRDÜZ BEBEK DÜNYAYA GELDİ
Adıyaman'da dünyaya gelen 3'ü erkek biri kız bebeklerin sağlık durumlarının çok iyi olduğu belirtildi. Bebekler 35 haftalık iken 1 kilo 510 gram, 1 kilo 405 gram, 1 kilo 300 gram ve 1 kilo 260 gram ağırlığında dünyaya geldiler.
Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Behçet Yıldırım, dördüz bebeklerin ve anneleri Hanım Öztürk'ün sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek "Tüp bebek yöntemiyle takibi yapılan ve dünyaya gelen dördüz bebeklerin sağlık durumu gayet iyi. Bebekleri bir süre kuvözde kontrol altında tuttuktan sonra annelerinin yanına vereceğiz" dedi.
3 bebek beklerken 4 bebek sahibi olan baba Mehmet Emin Öztürk ise, şaşkınlığını gizleyemeyerek, "12 yıl önce bir kızım dünyaya gelmişti ondan sonra olmadı. Gezmediğimiz gitmediğimiz yer kalmadı. En son tüp bebek yöntemiyle denedik. 3 tane embriyo bıraktılar, 4 bebek dünyaya geldi. Bir tanesi de hediyesi. 4 çocuğa nasıl bakacağız bilemiyorum. Bir kamyon bebek bezini toptan alacağım. Bir depoyu bebek beziyle doldurmam lazım. Bu Kurban Bayramı'nda çifte bayram yaşadık" diye konuştu. Anne Hanım Öztürk ise kameralar karşısına çıkmaktan çekindi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2007 Pazar 12:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?