6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Dövüldü mü düştü mü?

ANA OKULU ÖĞRENCİSİ OLAN ÇOCUKLARI OKULUN PARKINDA DÜŞEREK GÖZÜ MORARAN ANNE VE BABA ÇILGINA DÖNDÜ

Adıyaman'da okulun parkında oynarken düşen ve gözü moraran ana okulu öğrencisinin sağlık durumu hakkında aileye bilgi verilmemesi ve gözü mor bir şekilde servisle eve gönderilmesi aileyi çılgına çevirdi.

İddiaya göre, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ana sınıfında okuyan 6 yaşındaki Emirhan Ramazan Demir, aynı okulun 2. sınıfında okuyan ablası Sudenaz Demir ile birlikte okula geldi. Emirhan Ramazan Demir, okulun parkında öğretmeni nezaretinde arkadaşlarıyla birlikte oynarken, dengesini kaybederek düştü. Anaokulu öğretmeni N.Ç çocuğun gözünün şişmemesi için buz tedavisi uyguladı. Uygulanan tedaviye rağmen Emirhan Ramazan Demir'in gözü şişerek morardı. Aileye konuyla ilgili bilgi verilmeyerek, okul bitiminde çocuk servisle evine gönderildi.

Anne Zübeyde Demir ile Baba Levent Demir işten geldiklerinde çocuklarının şiş ve mor gözünü görünce şaşkına döndüler. Baba çocuğun alarak Adıyaman Devlet Hastanesi acilinde müdahale ettirdi. Baba ayrıca doktorlardan olaya ilişkin adli rapor aldı.

Çocuklarının düşerek gözünün morarmasına ve gözünün şişmesine rağmen ilgililer tarafından kendilerine haber verilmemesi ve çocuklarının doktora götürülmemesi aileyi çılgına çevirdi. Bir gün sonra Anne Zübeyde Demir, çocuğu ile birlikte okula giderek ana okulu öğretmeni N.Ç ile tartıştı. Çocuğunun başına bir iş gelmesi halinde kendilerine neden haber verilmediğini sorguladı. Öğretmen ile ikili ağız dalaşına giden Anne Zübeyde Demir daha sonra eşini çağırdı.

Baba Levent Demir, ailesiyle birlikte okulun dışında buluşarak okulun bahçesine girdi. Öğretmene sert tepki gösteren Levent Demir, bu sorumsuzluğun hesabının verilmesi gerektiğini söyledi.

Baba Levent Demir, çocuğunun elinden tutarak ve çocuğun gözlerini göstererek 'Ben bu çocuğu bölgemi getirdim okula? Bu çocuğun hali ney böyle?' diye tepki gösterdi. Öğretmenin dışarı çıkmasını isteyen Baba Levent demir, " Çocuğumu bu şekilde göndermişler. Evde beyin kanaması geçirse ne olacak bu çocuk. Şuan okula çocuğumu almıyorlar. Bende bu memleketin çocuğuyum" dedi.

Anne Zübeyde Demir ise, öğretmenin konuyu okul müdürüne söylemediği belirterek, kendisinin müdüre konuyu anlattığında müdürün kendisinden defalarca özür dilediğini söyledi.

Zübeyde Demir, "Müdür beye bilgi verilmemiş. Müdür beyin haberi yok. Müdür beyle görüştüm, benden defalarca özür diledi. Müdür bey, 'Keşke bana haber verilseydi; doktora götürür, size haber verirdim' dedi. Sabah geldiğimde öğretmen bana karşı daha sert davrandı. Benim çocuğumun düştü mü yoksa dövüldü mü bilmiyorum? Hiçbir açıklama ve bilgi yok. Bize bilgi verilmiyor" şeklinde konuştu.

Baba Levent Demir oğlunu alarak Milli Eğitim müdürlüğüne gitti. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban ile görüşen Baba Levent Demir, öğretmenden şikayetçi oldu.

Kazım Çoban, dilekçe doğrultusunda konuyla ilgili müfettişlerin görevlendirileceğini ve konuyu araştıracağını söyledi.

ANA OKULU ÖĞRENCİSİ OLAN ÇOCUKLARI OKULUN PARKINDA DÜŞEREK GÖZÜ MORARAN ANNE VE BABA ÇILGINA DÖNDÜ
ANA OKULU ÖĞRENCİSİ OLAN ÇOCUKLARI OKULUN PARKINDA DÜŞEREK GÖZÜ MORARAN ANNE VE BABA ÇILGINA DÖNDÜ
ANA OKULU ÖĞRENCİSİ OLAN ÇOCUKLARI OKULUN PARKINDA DÜŞEREK GÖZÜ MORARAN ANNE VE BABA ÇILGINA DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 15:47:00
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 16:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?