1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DSP adayı engellileri sevindirdi

Demokratik Sol Parti (DSP) Adıyaman Belediye Başkan Adayı Saime Oğuzhan, ortopedik engellilere 250 adet tekerlekli sandalye yardımı yaptı.

DSP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Saime Oğuzhan, Amerika’da yaşayan Türk ve Amerikalı iki iş adamının katkılarıyla Adıyaman'a getirdiği tekerlekli sandalyeleri hak sahiplerine dağıttı. 250 adet tekerlekli sandalyeden, 100'ünü Güneydoğu Ortopedik Engelliler Derneğine bağışladı. Dernek yetkilileri 100 adet tekerlekli sandalyeyi üyelerine dağıtırken, diğer tekerlekli sandalyeleri ilçelerde ve köylerdeki ortopedik engellilere Saime Oğuzhan'ın dağıtacağı belirtildi.

DSP Belediye Başkan Adayı Saime Oğuzhan, tekerlekli sandalyeleri Güneydoğu Ortopedik Engelliler Dernek Başkanı Abidin Harputluoğlu'na teslim etti. Saime Oğuzhan, tekerli sandalyeye binerek, tekerlekli sandalyeyi kullanmaya çalıştı.

Saime Oğuzhan, tekerlekli sandalye dağıtım projesinin 6 ay önce planlandığı fakat dağıtımın bu güne kısmet olduğunu belirterek, "Proje kapsamında Amerika'da yaşayan birisi Türk diğeri Amerikalı işadamının katkılarıyla bu tekerlekli sandalyeleri Adıyaman'a getirdik. Burada ihtiyaç sahiplerini dernek aracılığıyla ve şahsi olarak dağıtılacak. Adıyaman'da tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan fakat maddi imkanı bulunmadığı için alamayan vatandaşlara yardımcı olmak istedim. Bu siyasi bir yatırım değildir. Şahsi gayretlerimiz sonucunda bunu başardık. Bundan sonrada topluma faydalı projelere imza atmaya çalışacağız" dedi.
Güneydoğu Ortopedik Engeliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu ise, kendilerine destek veren Saime Oğuzhan'a teşekkür ederek siyasi alanda başarılar diledi. Harputluoğlu, "Derneğimize verilen bu tekerlekli sandalyeleri üyelerimize dağıtacağız. Bu tekerlekli sandalyeler, ihtiyacımızı büyük ölçüde ortadan kaldıracak. Bu güne kadar bu büyüklükte bir yardım yapılmamıştı. Yardımlarından dolayı Saime Oğuzhan'ı kutluyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 18:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canan güzel IP: 85.104.57.xxx Tarih : 24.03.2009 23:36:55

siyasilerin sürekli kavga ederek politika ürettikleri bir seçim sürecinde Saime Oğuzhan hanımefendiye madalya vermek lazım. Keşke tüm siyasiler bu kadar duyarlı olabilseler. İnşallah kazanır. Gönlümüz sizinle Saime hanım..