1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP: Açılımın yol haritası açıklansın

DTP, KÜRT AÇILIMINDA YOL HARİTASININ AÇIKLANMASINI İSTEDİ

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adıyaman İl Teşkilatı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 'Kürt Açılımı'ndaki yol haritasını açıklamasını merakla beklediğini söyledi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan DTP İl Başkanı Molla Şahin, Kürt sorunu karşısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Güzel Şeyler Olacak' söylemi ve hükümetin Kürt açılımı programının, geniş kesimler tarafından destek bulduğunu ve barışçıl çözüm yöntemlerinin tartışılmasının zemini oluşturduğunu söyledi.

DTP İl Başkanı Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Ağustos ayında açılıma katkısı olacak her kurum ve kişilerle görüşeceğini söylediğini belirterek,"Bizce Abdullah Öcalan'ın hazırladığı yol haritası çözüm için en önemli kaynaktır. Bu yüzden, Beşir Atalay devletin elinde bulunan ve merakla içeriği beklenilen yol haritasını kamuoyuna açıklamalıdır. Hükümet operasyonları durdurmalı, KCK çatışmasızlık sürecini uzatmalıdır. Güzel şeylerin olması için ortak vatandaşlık temelinde eşitlikçi, özgürlükçü demokratik bir anayasa hazırlığı başlatılmalıdır" dedi.

DTP'ye yönelik Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Mersin, İstanbul, Adana ve Van'da operasyonlar düzenlendiğini dile getiren Başkan Şahin, bu operasyonlarda yaklaşık 500 kişinin tutuklandığını sözlerine ekledi.

DTP, KÜRT AÇILIMINDA YOL HARİTASININ AÇIKLANMASINI İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 15:44:03
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 16:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?