1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP 60 kişiyle açlık grevine başladı

DTP Adıyaman il örgütü Kürtçe şarkılar ile iki günlük açlık grevine başladı.

DTP Adıyaman il örgütü Diyarbakır'da başlatılan açlık grevine destek vermek için 60 kişiyle iki günlük açlık grevi başlattı. DTP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Doymaz, DTP Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynep Ölbeci ile birlikte 60 kişinin katıldığı açlık grevi, Kürtçe şarkılarla başladı.

Açlık grevine katılan partililer Kürtçe şarkılar söyleyerek, zaman zaman sloganlar attı. Kırmızı kurdele takan grevciler, açlık grevinin iki gün süreceğini belirttiler.  Parti binası içersinde başlatılan açlık grevi öncesinde basın açıklaması yapan DTP Adıyaman İl başkanı Mehmet Doymaz, Diyarbakır'da başlatılan açlık grevinin oluşturduğu olumlu gelişmelerinde buradan destek vermek istediklerini belirtti.

Doymaz, "Ülkemizde barışın ve gerçek anlamda yaşam bulacak demokratik bir sistemin sadece bu coğrafyadaki halklara değil tüm insanlığın yaşamış olduğu sorunların çözümüne katkı sunacağını biliyor ve yaşamımızı bu mantıkla şekillendiriyoruz. Partimize ve demokrasi güçlerine karşı geliştirilen yönelim terk edilerek, tutuklanan partili arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunun için iki günlük açlık grevi başlatıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 14:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?