1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP'den gözaltılara tepki

Emniyet Müdürlüğü tarafından yasa dışı slogan atan 21 kişinin göz altına alınmasına tepki gösteren DTP'liler oturma eylemi gerçekleştirdi.

DTP tarafından parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasında yine terör örgütü lehine slogan atılırken, gözaltıları protesto etmek için beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Az sayıda kişinin katıldığı basın açıklaması ve oturma eyleminde atılan yasa dışı sloganlar nedeniyle polis müdürü partilileri sloganlar konusunda uyardı.

Ellerinde dövizlerle yasa dışı slogan atan partililer DTP İl Başkanı Mehmet Doymaz basın açıklaması yaparken, 'Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız' şeklinde slogan
atarak, tehdit savurdular.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında konuşan Mehmet Doymaz, DTP'nin şiddet istemediğini ve DTP'ye karşı gözaltı furyasının başladığını ve partiye baskı yapıldığını dile getirdi.

Doymaz, "Ülke genelinde partimize karşı başlatılan baskılar, Adıyaman'da da kendisini gösterdi. DTP olarak partimize karşı geliştirilen bu baskıları, gözaltı furyasını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi dile getiriyoruz. Bizler hiçbir şekilde şiddetten yana tavır almadık. Şiddete karşı barışçıl bir tavır aldık. Basın açıklamalarımızda sloganlarımızı haykıracağız, öfkemizi ve tepkimizi bu şekilde dile getireceğiz; bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Her basın açıklamamızda atılan sloganda arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bize baskılar devam ederse eylem biçimlerimizi geliştireceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından partililer beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından partililer olaysız bir şekilde dağılarak yeniden parti binasına girdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslan piri IP: 88.231.161.xxx Tarih : 17.04.2009 21:43:28

bu devlet kendisini bölemeye açalışanları içeri alır ve cezasını verir hukuk devleti olan ülkemiz şuçsuzuda bilir şuçluyuda onun için eylem yapmaya gerek yok şehitler ölmez vatan bölünmez tsk nın allah yar ve yardımcısı olsun