1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP'den medyaya suçlama

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Mehmet Doymaz, Adıyaman'da yapılan gözaltıları tutuklama kampanyası olarak gördüğünü söyledi.

DTP İl Binasında basın toplantısı yapan İl Başkanı Mehmet Doymaz, DTP'nin çalışmalarının illegal çalışmalarmış gibi gösterildiğini söyledi. Gözaltılarla ilgili yerel basını hedef alan Başkan Doymaz, "Bu yönelim medya tarafından manşetlendirilerek yargısız infaz yapılmıştır" dedi.

Yerel basının bu dezenformasyon yöneliminin aleti olduğunu savunan Doymaz, gözaltına alınanların suçsuz olduğunu ve bunu bildikleri için serbest bırakılmalarını beklerken, tutuklanmalarına şaşırdıklarını kaydetti.

Yerel basının parti çalışmalarını sabote ettiğini açıklayan Doymaz, gözaltılarla ilgili çıkan haberlerde yer alan 'şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda örgütsel içerikli dokümanlar çıktı' haberiyle ilgili böyle bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek, örgüte bağlı bulunanların örgütsel dokümanları flaş disklerinde veya bilgisayarlarında saklamayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?