1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP'den operasyona protesto

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adıyaman İl Başkanlığı, 13 ilde parti yöneticilerine yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

Parti binası önünde yapılan basın açıklamasında operasyonların DTP'lilere yönelik siyasal bir operasyon olduğunu ileri sürüldü. Yapılan basın açıklaması sırasında terör örgütü lehine slogan atıldı. Operasyonlara yönelik tepkilerin dile getiren DTP İl Başkanı Memet Doymaz, "Bilindiği üzere dün sabah saatlerinden itibaren, partimizin genel merkez yöneticileri başta olmak üzere, partililerimize ve kimi demokratik kurum ve kuruluşlara yönelik siyasal bir operasyon başlatılmıştır. Bunun sonuncusu olarak aralarında partimiz Eşbaşkan Yardımcıları Bayram Altun, Kamuran Yüksek, Selma Irmak ve MYK üyelerimiz Pelgüzar Kaygısız ve Mazlum Tekdağ ile PM üyelerimiz Çimen Işık, Salih Aydoğan ve Sıracettin Irmak'ın da aralarında bulunduğu 70'in üzerinde gözaltı yaşanmıştır" dedi.

Bu gözaltıların bir tesadüf olmadığını da anlatan Başkan Doymaz," Tamda PKK'nın Haziran ayına kadar aldığı eylemsizlik kararının demokratik siyasetin gelişimine katkı sunabileceği bir süreçte, bu yönelimin geliştirilmesi ülkeyi felakete sürüklemeye çalışıldığının açık işaretidir. Bu ülkede barış istemeyenler, bu ülkede adalet terazisinin kurulmasını istemeyenler, bu ülkede kan sömürenler 'terör' ve 'bölücülük' öcüsünün arkasına gizlenerek bozuk ve kirli saltanatlarını sürdürmek istiyorlar. DTP ve demokrasi güçlerinin gelişmesinden korkan bu odaklar partimizin DTP şahsında halkımızı boyun eğme ve diz çöktürmeye çalışmaktadırlar" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:15:53
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 17:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?