1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP'den Öymen'e sert tepki

DTP'DEN ONUR ÖYMEN'E SERT TEPKİ

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adıyaman teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de yaptığı konuşmayı sert bir şekilde eleştirdi.

TBMM'de yapılan demokratik açılım toplantıları sırasında, terörle mücadeleyi anlatırken Dersim isyanına uygulanan yöntemi örnek vererek yaptığı konuşma DTP'nin tepkisini çekti. DTP Adıyaman İl Başkanı Memet Doymaz, Onur Öymen'in sözlerinin yanı sıra CHP'nin siyasetini de eleştirdi.

Doymaz, "Kendisine sosyal demokrat diyen, ama hiçbir zaman böyle olamayan CHP, bu sorunun gündeme alındığı her platformda sol sosyal demokrat maskeyle gizlenmiş olan ırkçı, şoven yüzünü açığa vurmaktan geri kalmamıştır. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen`in 10 Kasım günü TBMM`de yaptığı konuşmada CHP'nin bu siyaseti çok çarpıcı bir tarzla görülmüştür. CHP`nin, inkar ve imha siyasetinin mimarı olduğu, Onur Öymen`in bu açıklamasıyla çok daha net açığa çıkmıştır. Bu değerlendirmenin sadece Onur Öymen`in bakış açısını ifade etmediği CHP`nin temel bakış açısı olduğu, konuşmaya verilen CHP sıralarındaki alkış onayıyla anlaşılmıştır. Onur Öymen, şiddetteki ısrarcı anlayışlarını ortaya koymuş ve geçmiş tarihlerde yaşanan katliamları onayladığını ifade etmiştir" dedi.

DTP Adıyaman il ve ilçe örgütleri olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen`in sözlerini ve yaklaşımını lanetlediklerini ifade eden Doymaz, CHP'de ve kısacası inkar ve imhadan yana olan barış karşıtı partilerde bulunan Kürtlere, Alevilere, emekçilere 'Partiyi terk edin' çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 16:13:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 01:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?