1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP'den seçim mitingi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Emine Ayna, Adıyaman'daki mitingde yağmurun azizliğine uğradı.

Adıyaman'da miting düzenleyen DTP Eş Başkanı Emine Ayna, aşırı yağmur nedeniyle ıslanırken, mitinge katılan partililer yağmurdan kaçıştı. Mustafa Yücel Özbilgin Parkı önünde düzenlenen mitinge katılan partililerin bir çoğu yağmur yağışı nedeniyle binalarının saçaklarının altına girerek korunmaya çalıştı. Emine Ayna ise üzerine şemsiye tutulmasına rağmen ıslanınca, üzerindeki elbise sırılsıklam oldu. Güvenlik güçleri mitinge katılan partilileri kontrol noktalarında didik ararken, yüksek binalarda özel harekat polisleri görev aldı. Emine Ayna ile birlikte Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin katıldığı mitingde DTP Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynep Ölbeci'ye oy istendi.

DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Kürt kökenli vatandaşların DTP dışında bir partiye oy vermesinin, Filistinli bir vatandaşın İsrail'in politikasını desteklemesine benzeterek, Kürtleri DTP çatısı altında buluşmaya davet etti.

Ayna, "Kendinizi görmezden geldiğiniz, halkımızı görmezden geldiğiniz artık yeter. Gelin bu meydanlara. Kendi halkınızın içine, özünüze dönün. Bugün İsrail'de, Filistin'de bir Filistinlinin bir Arap'ın, İsrail'in savaş ve şiddet politikalarını desteklemesi ve ona oy vermesi, hangi anlama geliyorsa, bir Kürdün savaş politikası hazırlayan, şiddet politikası uygulayan bir partiyi desteklemesi yada o partiye oy vermesi aynı anlamdadır. Bu yüzden tüm Kürtleri çağırıyorum, gelen bu meydana özünüze dönün diyorum" dedi.

Kendisinin ana dili olan Kürtçe'yi bilmediğini ve bunun acısını yaşadığının altını çizen Emine Ayna, acı çektiği için Kürtlerin hakkını Kürtçe bilenlerden daha fazla savunduğunu kaydetti. Ayna, AK Parti'nin Kürtlere yönelik politikalarını eleştirerek, yerel seçimlerde AK Parti'nin bölgede istenilen oyu alamayacağını vurguladı.
DTP'nin diğer siyasi partilerden farklı olduğunu belirten Ayna, "Sistemi teşhir ettiğimiz için, çözüm önerileri sunduğumuz için bize terörist diyorlar. Bende diyorum ki; sizin bizi terörist olarak görmeniz bizim için onurdur, bizim için gururdur" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 19:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?