1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

DTP'den 'TRT Şeş, reş reş' eylemi

Adıyaman'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından TRT 6'yı protesto etmek için yapılan basın açıklamasında, terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

DTP'lilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup yaptıkları basın açıklamasıyla TRT 6'yı 'Siyah' olarak ilan edip, izlenilmemesini istedi.

DTP'liler parti binasından, basın açıklamasının yapılacağı Demokrasi Parkı önüne kadar, kaldırımdan kontrollü bir şekilde sloganlar atarak ilerledi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan TRT 6'nın kurulmasına DTP'lilerin tepkisi sürüyor. TRT 6'nın Kürtlerin asimile edilmesi için kurulduğunu savunan partililer, basın açıklaması süresince sık sık ''TRT Şeş, Reş Reş Reş'' (TRT 6 Siyah Siyah Siyah) sloganları atarak TRT 6'nın izlenmemesi çağrısında bulundu.

Partililerin basın açıklamasında terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken polis megafonla partilileri sloganlar konusunda uyardı. Polis müdürü parti yöneticilerine grubun sloganlarına müdahale etmesini aksi takdirde kendisinin müdahale edeceğini söyledi.

Basın açıklamasında konuşan DTP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Doymaz, TRT 6'nın yasal bir zeminin olmadığını ileri sürerek, Anayasal güvenceye bağlanmış bir tarafının olmadığını, politik amaçla kurulmuş bir kanal olduğunu söyledi.
DTP adına basın açıklaması yapan Gülay Taşar ise, hükümeti eleştirerek TRT 6'nın seçim öncesinde Kürtleri etkileme politikasını yürüten kanal olarak gördüklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, sloganlar eşliğinde 5 dakika oturma eylemi yaptı. Partililer daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 12:00:23
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 12:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?