1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Dubai'ye ilk ihracat

 Adıyaman'da faaliyet gösteren Barteknik Körük Üretim şirketi, Dubai'ye ilk ihracatını gerçekleştirdi. Yapılan ihracat kurban kesilerek kutlandı.

Merkezi Bursa'da bulunan Aktaş Group'un Adıyaman'daki işletmesi Barteknik, yurt dışına ihracatlara başladı. Daha önce ihracatları Aktaş Group tarafından Bursa üzerinden gerçekleştirin Barteknik, artık ihracatlarını doğrudan ülkelere kendi adı altında yapıyor. Yurt dışına ihracat yapabilmenin mutluluğunu yaşayan şirket çalışanları, ekip olarak çalıştıklarını söylediler.

Bu başarı hikayesi temellerinin Bursa'da 70 yıl önce küçük bir lastik tamircisi dükkanında başladığını belirten Aktaş Group Yönetim Kurulu üyesi Basri Tekindağ, AKTAŞ Group'un Türkiye'de ilk hava süspansiyon körüğünü üreten şirket olduğunu ve bugün bünyesinde 9 şirketi bulunduğunu kaydetti.

1990'dan sonra ihracata başladıklarını bugün 70 ülkeye ürün gönderdiklerini açıklayan Tekindağ, üretim kapasitesini arttıracaklarının altını çizerek, "Ortadoğu'da ki müşteri taleplerine daha hızlı yanıt verebilmek amacıyla çalışıyoruz. Bu yıldan itibaren İran, Irak, Mısır, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Dubai gibi Ortadoğu ülkelerine Adıyaman'dan ihracat gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?