1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Duble yola müteahhit engeli

Adıyaman Kahta karayolu üzerinde devam eden duble yol çalışmalarının bir müteahhitlik firmasının Kamu İhale Kurumuna (KİK) şikayeti nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

İhalesi yapılarak başlatılan yol yapım çalışması yarıda kaldı. Adıyaman Kahta karayolu üzerinde Havaalanı ile Kahta arasındaki 13 kilometrelik duble yol bir müteahhit firmanın itirazı üzerine ikinci kez durdu. Müteahhit firmanın itirazı üzerine yaklaşık bir aydan beri iş makineleri kontak kapattı. Bu yıl sonuna kadar bitirilerek tamamen kullanıma açılması planlanan yolun, itirazlar nedeniyle yetiştirilemeyeceği tahmin ediliyor.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, çalışmaların durmasının sebebinin yetkililer olmadığı ve müteahhit firmanın itirazı üzerine, KİK tarafından ihale dosyasının incelendiğini ve çalışmanın bundan dolayı durduğunu dile getirdi. Yaşar Güleş, “Havaalanı ile Kahta arasındaki duble yol çalışmasında ikinci kez müteahhit firmanın itirazı üzerine çalışmalar durdu. İlk itiraz sonrasında KİK tarafından ihale başkasına verildi. İkinci kez bir müteahhit firma ihalenin usulsüz yapıldığını iddia ederek KİK'e başvurdu. KİK ihale dosyasını inceleme aldı. KİK dosyayı incelemeye alınca çalışmalar mecburen durdu. KİK'in ihale dosyasını incelemesi ve kararını vermesini beklemek zorundayız” dedi.

Havaalanı ile Kahta arasındaki yolun tek şeridinin açıldığı ve diğer şeridin ise yapılamadığını kaydeden Güleş, “Yolun bir şeridi tamamen kullanımda. Diğer şeridinde ise toprak düzenleme çalışmaları bitti, asfaltlama çalışmaları için itirazın sonuçlanması bekleniyor. Çalışma bir aydan beri durdu. Normal şartlarda çalışma devam etseydi; yılbaşına kadar yol bitirilerek teslim edilecekti. İnşallah KİK biran önce dosyayı sonuçlandırır” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 12:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?