1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Dünyanın en eski horoskopu sergileniyor

Adıyaman Üniversitesi'nin yeni rektörlük binasının girişini, orijinali Nemrut Dağı batı terasında bulunan ve dünyanın en eski horoskopu olarak bilinen Aslan Horoskop süsleyecek.

Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Seramik bölü tarafından orijinal boyutuna uygun olarak yapılan kalıpta Aslan Horoskop'un kabartması hazırlanıyor. Nemrut Dağı batı terasında iken yapılan restorasyon ve kurtarma çalışmaları esansında koruma altına alınan Aslan Horoskop'un 175 santim boyunda ve 240 santim eninde olup, sağa doğru dönerek yürüyen bir aslan figürü betimleniyor.

Astrolojik bir olayın sembolize edildiği Aslan Horoskopun boynunda bir hilal, gövdesinde 8 ışın ve 19 yıldız bulunuyor. Aslanın sırtında ise 16 ışınlı 3 büyük yıldız yer alıyor.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'de dünyanın en eski horoskopunun üniversite binasının girişine konulması için orijinaline uygun heykel yaptırıyor.

Gündüz, Adıyaman'da bulunan tarihi zenginliği göstermek, öğrenci ve gelen misafirlerin tarihi zenginliği tanımaları için böyle bir heykel yaptıklarını dile getirdi. Aslan Horoskop'un kabartmasında 25 bin yılda bir meydana gelen astrolojik bir olayın sembolize edildiği belirtiliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 10:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?