2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Duruşmaya gelmediler

Adıyamanlı Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Arslan tarafından, Müjde Ar ve Aysun Kayacı hakkında açılan 1'er YTL'lik manevi tazminat davasının ilk duruşması yapıldı. Ar ve Kayacı, mahkemeye yazılı savunma gönderdi.


Sanatçı Mehmet Arslan, özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda, Aysun Kayacı'nın, "Dağdaki çobanla benim oyum neden eşit?" ve Müjde Ar'ın "Adıyaman'da mağarada yaşayan insanlar var" sözleri üzerine 1 YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Adıyaman Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, Müjde Ar, Aysun Kayacı ve avukatları katılmadı. Sanatçılar mahkemeye avukatları aracılığıyla yazılı savunma gönderdi.


Müjde Ar, mahkemeye gönderdiği yazılı cevabında, dava için Adıyaman Sulh Hukuk Mahkemesi'nin değil, kendisinin ikamet ettiği Sarıyer Sulh Mahkemesi'nin yetkili olduğunu belirterek mahkemenin burada görülmesini talep etti.
Aysun Kayacı ise gönderdiği yazılı savunmasında, davayı açan Mehmet Aslan'ın çoban olmadığı gerekçesiyle taraf ehliyetine sahip olmadığını ve davanın reddini isteyerek söylediği sözlerde çobanlara yönelik kasten bir ithamda bulunmadığını ifade etti.


Mahkeme; gerekli delillerin toplanması, program kasetinin izlenmesi ve davacının yeniden savunma yazması için mahkemeyi 22 Temmuz tarihine erteledi. Mahkemeye avukatsız katılan Mehmet Aslan, mahkeme sonrasında yaptığı açıklamada, davayı sonuna kadar götüreceğini ve bu tür onur kırıcı açıklamaların sanatçılara yakışmadığını söyledi.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?