6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Dut şenliği festival havasında geçti

DUT ŞENLİĞİ FESTİVAL HAVASINDA GEÇTİ

Dut meyvesi ile meşhur Adıyaman'ın Tut ilçesinde düzenlenen Dut Pekmezi Hasadı ve Yıl Sonu Eğitim Şenlikleri (Dut Şenliği) festival havasında geçti.

Kaymakamlık bünyesinde Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Dut Pekmezi Hasadı ve Yıl Sonu Eğitim Şenlikleri büyük ilgi gördü. Tut ilçesinden yabancı ülkelere ihracatı yapılan dut pekmezinin tanıtımı ve ilçede sosyal etkinlikler düzenlemek için bu yıl ilki gerçekleştirilen şenliklerde ilçe halkı gönüllerince eğlendiler.

Adıyaman Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerde il içi ve il dışından gelen misafirlere dut meyvesi ve dut pekmezi ikram edildi. Şenliklerde en çok ilgiyi kaymakamlık tarafından açılan Dutpek standı gördü. Burada paketlenen ve etiketlenen organize pekmezler, il dışından gelen misafirlerin büyük ilgisini çekti. Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği şenliklerde dışarıdan gelen misafirlere ilçe gezdirilerek ilçenin tanıtımı yapıldı.

Tut Kaymakamı Mehmet Aktaş, Gölbaşı Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçede görev yapan kumu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra çoğunluğunu bayanların oluşturduğu ilçe halkı etkinliklere katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir yaparak, konuşmasında Tut ilçesinin doğal güzelliklerini anlattı. Ali Şeyh Özdemir, Tut ilçesinin şirin, havası ve suyu temiz ve yeşilliklerle kaplı bir yerleşim birimi olduğunu belirterek, "Hem ilçemizin meşhur dut pekmezinin tanıtımını daha fazla yapmak hem de bir yılın yorgunluğunu yaşayan öğrenci ve öğretmenlerimizi bir nebze olsun dinlendirmek için bu şenlikleri

tertipledik" dedi.

Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat ise, Tut ilçesinde çiftçiler tarafından organize olarak üretimi yapılan dut pekmezinin tanıtımının daha fazla yapılması gerektiğine ve ilçe halkının kaynaşmasına katkı sağlamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, ilginin fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Mehmet Akat, ilçe halkının en büyük geçim kaynağının dut meyvesi olduğuna dikkat çekerek, "Dut meyvesinin pekmezi insanın vücudundaki 'kan' kadar önemli ve sağlıklı bir üründür. Bilinen birçok hastalığa derman olan dut pekmezi ilçemizden Türkiye'deki birçok ile ve yurt dışına gönderiliyor. Bizler bu ürünümüzün daha fazla tanıtılması ve markalaşmasını istiyoruz. ABD'ye ilçemizden dut pekmezi gidiyor fakat ilçemizin ismi çok bilinmiyor. İlçemizin adını aldığı meyvenin pekmezini daha fazla tanıtmak

istiyoruz. Gelecek yıl daha kapsamlı etkinlikler düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Gece Grup Ezgi Diyarı'nın verdiği konser ile devam etti. Birbirinden güzel şarkı ve türküleri seslendiren grubun solisti Mahmut Yıldım, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecenin sonunda havai fişek gösterileri sunuldu.

DUT ŞENLİĞİ FESTİVAL HAVASINDA GEÇTİ
DUT ŞENLİĞİ FESTİVAL HAVASINDA GEÇTİ
DUT ŞENLİĞİ FESTİVAL HAVASINDA GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 10:49:02
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 15:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?