1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eczacı kalfaları sertifikalarını aldı

Adıyaman'daki eczanelerde eczacı kalfası olarak çalışan ve kursa katılan 256 kişiden 152 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eczacılar Birliği tarafından hazırlanan protokol gereği yaklaşık bir yıldan beri eczacı kalfalarına verilen kurs sonunda, kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, SGK Adıyaman İl Müdürü Kasım Tekin, Adıyaman Eczacılar Odası Başkanı Kemal Taş, HAYAD Dernek Başkanı Yusuf Babar, Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Ethem Baybatmaz, Halk Eğitim Müdürü Yakup Akıncıoğlu ve çok sayıda eczacı kalfası halk eğitimde düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Ethem Baybatmaz, eczanelerin sağlık zincirinin önemli bir halkasını oluşturduğunu ve kendilerinin buralarda görev yaptığını belirterek, eczanelerde görev yapan teknisyenlerin mutlaka eğitimden geçmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerek, Türkiye'de sayılarının 40 binin üzerine çıktığını söyledi.

Halk Eğitim Müdürü Yakup Akıncıoğlu ise, kursa katılan 256 kursiyerden 152'sinin sertifika almaya hak kazandığını belirterek, dokuz ay süren kursta teorik ve pratik eğitim verildiğini ve halk eğitimlerde bu tür mesleki kursların artması gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş da, kaliteli ve bilinçli ilaç tüketimi ve vatandaşlara sağlıklı hizmet verilmesi için bu kursun gerekliliğine dikkat çekerek, bundan sonra daha doğru ilaç sevkıyatının sağlanacağını kaydetti.
Eczacılar Odası Başkanı Kemal Taş ise, kurs sonunda tüm eczane çalışanlarının kayıt altına alınmış olacağını kaydederek, "Bu kurslardan dolayı eczane çalışanlarının tamamı kayıt altına alınarak hem sosyal güvenceleri sağlanmış hem de AB uyum protokolüne uygun olarak standart eğitimleri sağlanmış oldu. Bu kurslarda 256 saat teorik, bin 200 saat pratik olmak üzere kurs verildi" dedi.
Konuşmalar sonrasında kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 11:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?